icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Renteperiode afgelopen? Doe de Hypotheek-bespaarcheck

Nieuws
|
Als je renteperiode afloopt, krijg je een nieuw aanbod van je bank. De offerte direct tekenen is makkelijk. Maar het is slimmer om eerst de Hypotheek-bespaarcheck te doen bij de Consumentenbond.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:21 oktober 2022

Hypotheek offerte stel

Einde renteperiode in zicht

Drie maanden voordat je renteperiode afloopt, krijg je een nieuw rente-aanbod. Meestal krijg je de keuze uit een aantal renteperiodes om de hypotheekrente weer opnieuw vast te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een rentevaste periode tussen de 1 en de 10 jaar.

Besparen

Je kunt natuurlijk snel een keuze maken en de offerte getekend terugsturen. Dit is niet altijd slim. Overstappen naar een andere aanbieder kan interessant zijn. 70% van de mensen kan hier gemiddeld €5500 mee besparen, blijkt uit onderzoek. Daarom introduceert de Consumentenbond een nieuwe dienst: de Hypotheek-bespaarcheck. Wij checken gratis het aanbod van je bank en vertellen je wat verstandig is: overstappen of blijven. 

Hoe werkt de Hypotheek-bespaarcheck?

  • Mail je aanbod naar hypotheekadvies@consumentenbond.nl
  • Vermeld in de mail ook je telefoonnummer
  • Binnen één werkdag ontvang je een reactie van ons
  • Kun je besparen, dan plannen we een gesprek met je in. Dit kan telefonisch of via videobellen

Privacy

Met het mailen van de gevraagde gegevens geef je toestemming aan Consumentenbond Hypotheekadvies om contact op te nemen. Wil je meer weten, lees dan onze privacyverklaring.

Wat kost het?

Het eerste gesprek is gratis. Besluit je om over te stappen naar een andere bank, dan betaal je €2400 voor het advies (ondernemers €250 extra). Ook zijn er notaris- en misschien taxatiekosten. Je krijgt natuurlijk alleen het advies om over te stappen als je de kosten terug kunt verdienen.

Korting

Heb of neem je een lidmaatschap Geld & Recht of Volledig & Vertrouwd van de Consumentenbond? Dan krijg je €100 korting op de advieskosten.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.