icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

1 halen 3 betalen bij Centraal Beheer

Nieuws
|
Bij de Consumentenbond komen momenteel veel meldingen binnen van Centraal Beheer-klanten die tot hun schrik constateren dat ze voor hun woonverzekering ineens premie betalen voor een 3-persoonhuishouden. Ook als ze al jarenlang alleenstaand of met z'n tweeën zijn. Volgens Centraal Beheer kunnen verzekerden de dekking via de website zelf aanpassen.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 3 oktober 2018

alleenstaand-zorgverzekering

Boze consumenten

‘Ik baal hiervan en vind het vervelend dat de verzekeraar mij aan het werk zet’, aldus een dame die de premie van haar alleenstaande zoon met €30 per jaar zag stijgen. Bij een bejaarde klant ging de premie zelfs met €18 per maand omhoog door de ongewenste omzetting. Een 72-jarige dame (die al 40 jaar voor 2 personen verzekerd is) belde Centraal Beheer over de gang van zaken. 'Antwoord: 3 personen? Ach ja, er kan wel een kind bijgekomen zijn. Op mijn leeftijd van 72 jaar, antwoord ik. Nou ja, misschien een kleinkind.'

Reactie Centraal Beheer

In een reactie stelt Centraal Beheer: 'In de oude inboedel- en opstalverzekering was gezinssamenstelling geen premiebepalende factor, in de nieuwe inboedel- en opstalverzekering wel. Die hebben we voor onze bestaande klanten zo goed mogelijk geprobeerd in te schatten op basis van bij ons bekende informatie. Maar als we geen informatie uit overige verzekeringen hadden, hebben we het aantal op 3 of meer personen gezet. Dan is de klant in elk geval goed verzekerd. We benadrukken in de communicatie aan de klant dat hij dat aantal controleert en wanneer nodig aanpast of laat aanpassen.'

Extreme premieverhogingen

Gedupeerde verzekerden krijgen hun eventueel te veel betaalde premie terug. Eerder berichtte de Consumentenbond al over de vele klachten over de soms extreme premieverhogingen bij Centraal Beheer. Stijgingen van 100% of meer zijn daarbij geen uitzondering. Praat mee en/of deel jouw ervaringen in onze online community over dit onderwerp!

Bron: Consumentenbond/Centraal Beheer

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test inboedelverzekeringen