icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inbraakpreventie minder lucratief

Nieuws
|
Maatregelen om inbraak te voorkomen leveren bij steeds minder inboedelverzekeraars nog premiekorting op. Dat blijkt uit een rondgang van de Consumentenbond.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:12 november 2018

inbraak inboedelverzekering

Update februari 2019: ABN Amro schrapt korting

ABN Amro biedt sinds de introductie van zijn nieuwe inboedelverzekering, op 19 februari 2019, geen preventiekorting meer voor verzekerden met een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg Certificaat.

Premiekorting niet overal meer

Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) of een BORG-certificaat (voor elektronische beveiliging), kreeg je tot voor kort bij de meeste inboedelverzekeraars een aardige korting op de premie. Bij ABN Amro loopt die (nu nog) op tot 20%.

ABN Amro zegt nu, bij het ontwikkelen van een nieuwe inboedelverzekering te bekijken of ze de korting nog willen handhaven. De regionale verzekeraar ZLM (Zeeland en Noord-Brabant) is van plan om 'op korte termijn' te stoppen met premiekorting bij inbraakpreventie.

Ook Centraal Beheer heeft bij de vernieuwde woonverzekeringen besloten geen kortingen meer te bieden voor beveiliging. Dat geldt eveneens voor FBTO. ‘In het algemeen willen we een concurrerende premie aanbieden, onafhankelijk van beveiligingsmaatregelen die de klant treft’, aldus een woordvoerster van moederconcern Achmea.

Politiekeurmerk bijna standaard

ANWB en Unigarant hebben geen preventiekorting meer voor woningen gebouwd na 2001. Daarbij heeft meegewogen dat na dat jaartal het politiekeurmerk ‘bijna standaard werd’. Om diezelfde reden geeft de Goudse alleen nog premiekorting (maximaal 15%) in individuele gevallen, als de woning vrijwíllig is voorzien van het PKVW. Allianz geeft alleen nog korting (ongeveer 10%) als de beveiliging vrijwillig door de klant is aangelegd. 'Dus niet als eis vanuit de maatschappij'.

Kortingspercentage omlaag

Bij de Maatwerk-polissen van Nationale-Nederlanden is de korting verlaagd van 15% naar 2% à 6%. Verzekeruzelf.nl heeft de premiekorting onlangs verlaagd van 15% naar 8%. Wij betreuren het afschaffen/verlagen van de premiekortingen, maar benadrukken dat preventiemaatregelen natuurlijk in de eerste plaats zijn bedoeld om veiliger te wonen.

Bron: Consumentenbond

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test inboedelverzekeringen