! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Test inboedelverzekeringen

Inbraakpreventie minder lucratief

Nieuws|Maatregelen om inbraak te voorkomen leveren bij steeds minder inboedelverzekeraars nog premiekorting op. Dat blijkt uit een rondgang van de Consumentenbond.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:12 november 2018

inbraak inboedelverzekering

Premiekorting niet overal meer

Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) of een BORG-certificaat (voor elektronische beveiliging), kreeg je tot voor kort bij de meeste inboedelverzekeraars een aardige korting op de premie. Bij ABN Amro en Bruns ten Brink loopt die (nu nog) op tot 20%.

ABN Amro zegt nu, bij het ontwikkelen van een nieuwe inboedelverzekering te bekijken of ze de korting nog willen handhaven. De regionale verzekeraar ZLM (Zeeland en Noord-Brabant) is van plan om 'op korte termijn' te stoppen met premiekorting bij inbraakpreventie.

Ook Centraal Beheer heeft bij de vernieuwde woonverzekeringen besloten geen kortingen meer te bieden voor beveiliging. ‘In het algemeen willen we een concurrerende premie aanbieden, onafhankelijk van beveiligingsmaatregelen die de klant treft’, aldus een woordvoerster.

Politiekeurmerk bijna standaard

ANWB en Unigarant hebben geen preventiekorting meer voor woningen gebouwd na 2001. Daarbij heeft meegewogen dat na dat jaartal het politiekeurmerk ‘bijna standaard werd’. Om diezelfde reden geeft de Goudse alleen nog premiekorting (maximaal 15%) in individuele gevallen, als de woning vrijwíllig is voorzien van het PKVW. Allianz geeft alleen nog korting (ongeveer 10%) als de beveiliging vrijwillig door de klant is aangelegd. 'Dus niet als eis vanuit de maatschappij'.

Kortingspercentage omlaag

Bij de Maatwerk-polissen van Nationale-Nederlanden is de korting verlaagd van 15% naar 2% à 6%. Verzekeruzelf.nl heeft de premiekorting onlangs verlaagd van 15% naar 8%. Wij betreuren het afschaffen/verlagen van de premiekortingen, maar benadrukken dat preventiemaatregelen natuurlijk in de eerste plaats zijn bedoeld om veiliger te wonen.

Bron: Consumentenbond

Meer nieuws

Meer nieuws

Test inboedelverzekeringen