icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inductiekoken op bestaande groepen

Nieuws
|
Overstappen van koken op een gaskookplaat naar inductie? Het is niet altijd nodig om groepen met hoog vermogen bij te laten plaatsen. Veel inductieplaten kunnen op 2 groepen van 16 Ampère. 
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert inductiekookplatenBijgewerkt op:14 maart 2019

Slechts 1 of 2 groepen

Kook je nu op gas, zou je graag op een inductiekookplaat koken, maar wil of kun je geen extra groepen aanleggen? Veel platen hebben maar 1 of 2 groepen nodig van 16 Ampère.

Het aantal groepen dat je nodig hebt voor inductiekoken is afhankelijk van het aantal kookzones en de breedte van de plaat. 80 cm-platen met 5 zones kunnen op twee groepen van 16 Ampère worden aangesloten, een 90 cm-plaat moet wel op drie groepen worden aangesloten.

Er zijn ook inductiekookplaten, onder andere van Bosch, die aan één groep voldoende hebben. Het maximumvermogen wordt op een andere manier verdeeld dan bij een conventionele inductiekookplaat.

Zuinigste manier van koken

Bij de inductiekookplaat zorgt een elektromagnetisch veld voor de verwarming. Na het inschakelen van de kookplaat zie je geen verwarmingselement opgloeien en wordt de plaat ook niet warm. De warmte wordt pas bij het plaatsen van een geschikte pan direct in de panbodem opgewekt. De zones passen zich aan het formaat van de pan aan.

De meeste moderne pannen zijn geschikt voor inductiekoken. Ze moeten wel magnetiseerbaar zijn en niet te veel zijn kromgetrokken. Koken met een inductiekookplaat is de zuinigste manier van elektrisch koken.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.