icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Inductiekookplaten vergelijken

Laatste update van de test: 16 januari 2023

Gasloos koken gaat het best met een inbouw-inductiekookplaat. Het is zuiniger, veiliger, sneller en makkellijker dan op gas of een ander elektrisch fornuis koken. Wat zijn de echte krachtpatsers?

118  resultaten
Weergave
Nieuw
Sorteer op
18 van de 118 producten getoond
Toon meer producten

Inductiekookplaten getest

We testen inbouw-inductiekookplaten met en zonder afzuiging van bekende merken als AEG, Bora en Siemens. Natuurlijk kijken we naar kookprestaties. Maar we letten ook op andere zaken zoals energieverbruik en gebruiksgemak. Want zo'n kookplaat moet je wel simpel kunnen bedienen en schoonmaken. 

Inductiekookplaat kopen 

Inductiekookplaten zijn best prijzig. Daarom is het belangrijk dat je een inductiekookplaat koopt die ook goed presteert. Zoals op een lage stand sudderen of de warmte goed verdelen. 

In aanschaf zijn ze duurder dan andere kookplaten. Maar in het verbruik zijn ze voordeliger. De gasprijzen liggen hoog, dus je bent goedkoper uit met inductiekoken. Ook stoot je iets minder CO2 uit.

Ga je een inductiekookplaat kopen? Let dan op welke functies je nodig hebt. Snel water koken doe je bijvoorbeeld met een boostfunctie. Braden kan met een grotere flexibele zone die 2 kookzones aan elkaar koppelt. En met een afzuigkap met afzuiging worden meteen de kookluchtjes afgevoerd.

Al deze dingen testen wij voor je. Zo vind je een goede kookplaat waar je lang kookplezier van hebt.

Inductiekookplaten vergelijken

Bij ons kun je inductiekookplaten vergelijken op prijs. Zo betaal je niet te veel voor jouw ultieme kookplaat. Maar je kunt ook inbouw-inductiekookplaten vergelijken op testresultaten, prestatie, energieverbruik en hoe makkelijk je hem schoonmaakt. Zo vind je de perfecte kookplaat voor jou.