icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inductiekookplaten vergelijken

Laatste update van de test: 25 juli 2024

Gasloos koken gaat het best met een inbouw-inductiekookplaat. Het is zuiniger, veiliger, sneller en makkellijker dan op gas of een ander elektrisch fornuis koken. Wat zijn de echte krachtpatsers?

Keuzehulp

148 resultaten
Weergave
Nieuw
18 van de 148 producten getoond
Toon meer producten

Inductiekookplaten getest

We testen inbouw-inductiekookplaten met en zonder afzuiging van bekende merken als AEG, Bora en Siemens. Natuurlijk kijken we naar kookprestaties. Maar we letten ook op andere zaken zoals energieverbruik en gebruiksgemak. Want zo'n kookplaat moet je wel simpel kunnen bedienen en schoonmaken. 

Inductiekookplaat kopen 

Inductiekookplaten zijn best prijzig. Daarom is het belangrijk dat je een inductiekookplaat koopt die ook goed presteert. Zoals snel en met zo min mogelijk energie een pan water aan de kook brengen of de warmte goed verdelen. 

In aanschaf zijn de meeste inbouw-inductiekookplaten duurder dan andere soorten kookplaten. Maar in het verbruik zijn ze stukken voordeliger dan andere elektrische systemen. En door te koken op inductie verspil je veel minder energie. Je stoot ook minder vervuiling uit dan met koken op gas. En het is stukken veiliger. 

Ga je een inductiekookplaat kopen? Let dan op welke functies je nodig hebt. Snel water koken doe je bijvoorbeeld met een boostfunctie. Braden op een langwerpige grillplaat kan met een grotere flexibele zone die 2 kookzones aan elkaar koppelt. En met een kookplaat met afzuiging worden de kookluchtjes afgevoerd zonder dat je een afzuigkap nodig hebt.

Al deze dingen testen wij voor je. Zo vind je een goede kookplaat waar je lang kookplezier van hebt.

Inductiekookplaten vergelijken

Bij ons kun je inductiekookplaten vergelijken op prijs. Zo betaal je niet te veel voor jouw ultieme kookplaat. Maar je kunt ook inbouw-inductiekookplaten vergelijken op testresultaten, prestatie, energieverbruik en hoe makkelijk je hem schoonmaakt. Zo vind je de perfecte kookplaat voor jou.