Facebook lanceert tutorial voor privacy-instellingen
Peter Kulche Expert ElektronicaGepubliceerd op:3 februari 2017
De nieuwe tutorial is geen complete aanpassing van het privacy-menu. Het geeft alleen uitleg over het bestaande menu en welke opties je waar vindt. Dat doet Facebook in helder Nederlands.
Stappenplannen
Het is zeker de moeite waard de stappenplannen even te bekijken. De belangrijkste zijn:
- Stappenplannen voor je privacy-instellingen voor je berichten, je profiel, je vriendenlijst, je vind-ik-leuks en reacties, je tags, foto’s en je tijdlijn.
- Stappenplannen voor je beveiligingsinstellingen voor het verwijderen van je account, aanpassen van je wachtwoord, het melden van een gehackt account, het instellen van aanmeldgoedkeuringen (het inloggen beveiligen met een extra code), het blokkeren van personen, enzovoort.
- Stappenplannen voor je advertentievoorkeuren voor het beïnvloeden welke advertenties je ziet binnen én buiten Facebook.
Advertentievoorkeuren
De stappenplannen geven goede uitleg, al is het advies soms wel in het belang van Facebook. Je advertentievoorkeuren aanpassen zorgt voor 'minder relevante advertenties'. Dat wordt als een nadeel beschreven, terwijl minder relevante advertenties juist in het belang zijn van de privacy.
Lees ook onze eigen privacy-tips voor Facebook.
Meer nieuws
Nieuws|30 juli 2024
Stichting Take Back Your Privacy in hoger beroep in TikTok-zaak
Nieuw & interessant
- 13 aug.
Let op bij ‘advertentieprivacy’ in Chrome
In Google Chrome krijg je de vraag of je de functie ‘advertentieprivacy’ wilt inschakelen. We zijn nog niet enthousiast. ‘Nee’ is op dit moment beter voor je privacy dan ‘Ja’. - Nieuws | 30 jul.
Stichting Take Back Your Privacy in hoger beroep in TikTok-zaak
Op 30 juli 2024 heeft Stichting Take Back Your Privacy – ondersteund door de Consumentenbond – bij het Gerechtshof Amsterdam toegelicht waarom zij hoger beroep heeft ingesteld in de TikTok-zaak. - 7 mrt.
Nieuwe wet geeft internetgebruikers meer keuzevrijheid
Vanaf 7 maart moeten de grootste techbedrijven zich houden aan Digital Markets Act (DMA). De EU-verordening moet de marktmacht van de grootste techbedrijven inperken en zorgen dat internetgebruikers meer keuzevrijheid krijgen. - 7 mrt.
Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken
Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA).