icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Probleem met draagstang Bugaboo Donkey en oude modellen Cameleon

Nieuws
|
Bugaboo heeft een probleem geconstateerd met de draagstang van enkele modellen. Deze kan loslaten.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensGepubliceerd op:20 december 2012

Als de draagstang op de grond, een onstabiele ondergrond of op de kinderwagen wordt gezet, kan hij losschieten. Dit komt doordat de witte knop aan een van de zijkanten kan losspringen. Dit levert niet direct een gevaar op, maar de stang zit aan één kant los. Dit is snel te merken.

Het gaat om de volgende modellen:

  • Donkey (Mono, Duo of Twin)
  • Cameleon. Het gaat om modellen die –nieuw- zijn verkocht vóór september 2012. Het gaat dus niet om de 'nieuwe' Cameleon3. Het 'oude' type wordt niet meer in winkels verkocht, maar wordt nog wel tweedehands aangeboden.

Bugaboo adviseert om de beugels op de genoemde modellen niet te gebruiken. Het bedrijf stuurt alle klanten die zich melden gratis een nieuwe draagstang toe. Ook als je de kinderwagen tweedehands hebt gekocht. Mensen met een Cameleon krijgen hem zo spoedig mogelijk toegestuurd. Mensen met een Donkey moeten wachten tot eind februari, dan is de nieuwe beugel beschikbaar.

Op de website van Bugaboo (www.bugaboo.nl) kun je kijken of de situatie voor jouw kinderwagen geldt. In dat geval kun je je daar aanmelden voor een nieuwe beugel.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.