Yellowbag: app en website voor kortingjagen
Kirsten van Loon Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:3 januari 2017
Conclusie
Yellowbag is handig als je naar de laagste prijs zoekt en daar eventueel op wilt wachten. Toch is de app nog niet compleet. Met name de kleinere webshops zijn er nog niet in vertegenwoordigd.
Het instellen en gebruiken van Yellowbag gaat simpel, maar er is nog geen privacy statement. Wij vragen ons daarom af wat er met je gegevens gebeurt, bijvoorbeeld wanneer je een Yellowbag-account koppelt met je Facebook-, Google- of Twitter-account.
Op het moment van reviewen, werkt Yellowbag aan het herzien en vertalen van de voorwaardenpagina. Na voltooiing van deze klus kun je hopelijk lezen wat er met je gegevens gebeurt en dan bepalen of de dienst van Yellowbag opweegt tegen je privacy.
Wat kun je met Yellowbag?
Via Yellowbag kun je naar kortingen zoeken op:
- product
- merk
- webshop
- categorie
Daarnaast wordt elk uur een ‘prijsval’ uitgelicht en kun je inspiratie opdoen bij het tabblad ‘ontdek’.
Hoe werkt het?
- Installeer de app op je smartphone via Google Play (Android) of de App Store (iOS) of ga naar de website.
- Registreer met je Facebook-, Google- of Twitter-account of maak handmatig een account aan.
- Voeg met de deelknop producten uit een webwinkel toe, waarvan je prijsdalingen in de gaten wilt houden.
Voordelen
- Je favoriete webwinkel-items bewaar je op 1 centrale plek.
- Vanuit Yellowbag kun je webshops bezoeken door de url in te typen.
- Je kunt Yellowbag gebruiken op desktop, laptop, smartphone en tablet.
- Het scheelt je alle webshops afgaan om kortingen in de gaten te houden.
Nadelen
- De app is niet beschikbaar voor Windows-smartphones.
- Voornamelijk grote webshops zijn vertegenwoordigd, zoals Bol.com, Coolblue en Zalando. Kleine webshops zijn (nog) niet beschikbaar.
- Een privacy statement ontbreekt.
- Er is (nog) geen Nederlandstalige versie van de algemene voorwaarden.
Privacy
Yellowbag meldt ons te handelen in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en gegevens nooit te delen met derde partijen. Echter, zowel op de website als in de app, ontbreekt informatie hierover.
Wie is Yellowbag?
De kortingsapp - en website zijn ontwikkeld door een Nederlandse startup, opgericht in 2014. Het verdienmodel: Yellowbag ontvangt een percentage van het aankoopbedrag als een product via de app of website is gekocht.
Alternatieven
Prijsdalingen voor elektronica producten, zoals laptops en smartphones, kun je raadplegen via de website Tweakers’ Price Watch.
Op sommige vergelijkingssites en webwinkels kun je een prijsalert instellen.
Nieuw & interessant
- Test | 5 jul.
Test problemen bij pakketbezorging
Tijdens de coronaperiode kregen we veel klachten over pakketbezorging. Zijn er inmiddels minder problemen? We vroegen het aan ruim 20.000 panelleden en analyseerden de klachten. - Nieuws | 16 mei
Consumentenorganisaties dienen klacht in tegen Temu
18 Europese consumentenorganisaties hebben een klacht ingediend bij hun nationale toezichthouders tegen de Chinese webwinkel Temu. Volgens de consumentenbonden houdt Temu cruciale informatie achter en gebruikt het platform dark patterns om consumenten te beïnvloeden. - 7 mrt.
Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken
Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA). - 22 feb.
Webwinkels zonder achteraf betalen
Koop je iets online, dan moet je de optie krijgen om minstens de helft van het aankoopbedrag pas bij levering te betalen. Toch blijkt dat achteraf betalen bij een kwart van de onderzochte webwinkels niet mogelijk is.