icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Archief Online kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Online kopen.


2020

10 maart 2020

Amazon in Nederland

Amazon verkoopt nu in Nederland naast e-boeken ook honderden fysieke producten. Waar moet je op letten als consument voor je iets koopt?

24 februari 2020

Buitenlandse webshops: onveilige tandenbleekmiddelen

Wie online shopt komt de meest veel belovende tandenbleekmiddelen tegen. Veel van deze producten blijken te veel schadelijke stoffen te bevatten.

Nieuws | 24 februari 2020

Veel onveilige producten bij webwinkels buiten EU

Online shoppen bij webwinkels buiten de EU levert onverantwoorde risico’s op. Dat blijkt uit onze steekproef. Twee derde producten zou niet in de winkel mogen liggen.

20 februari 2020

Buitenlandse webshops: usb-laders, powerbanks, reisadapters

De kans op een onveilig product bij een online webwinkel is groot. Dat dit ook voor elektronica op gaat blijkt uit een test van onze Engelse collega’s (Which?). Ze onderzochten usb-laders, reisadapters en powerbanks van Amazon Marketplace, Ebay, Wish en AliExpress.

20 februari 2020

Buitenlandse webshops: onveilige verrekijkers

Onze Duitse collega Stiftung Warentest kocht 17 verrekijkers via eBay. 16 van de 17 verrekijkers bevatten schrikbarend hoge gehaltes van schadelijke stoffen.

17 februari 2020

Buitenlandse webshops: onveilige helmen

Onze Italiaanse collega’s deden onderzoek naar de veiligheid van helmen, gekocht bij buitenlandse webwinkels. Deze helmen blijken niet te voldoen aan de EU veiligheidseisen.

14 februari 2020

Onveilige producten bij buitenlandse webshops

Samen met 5 andere consumentenorganisaties kochten we producten bij populaire online platforms. Twee derde voldoet niet aan de veiligheidseisen van de EU.

16 januari 2020

Marktplaats: herken de oplichter

Marktplaats is laagdrempelig voor adverteren, ook voor oplichting. Een aantal trucs: afgelegen wonen, Whatsapp, Tikkie-fraude. Hoe herken je ze?

9 januari 2020

Buitenlandse webshops: onveilige koolmonoxide- en rookmelders

Wie een koolmonoxide- of rookmelder koopt moet er op kunnen vertrouwen dat deze op het juiste moment afgaat. Melders van buitenlandse webwinkels kunnen het hierin laten afweten.

9 januari 2020

Buitenlandse webshops : onveilige sieraden

Wie sieraden online koopt, loopt kans een product te kopen met een te hoge concentratie aan zware metalen. Dit blijkt uit onderzoek van onze Deense collega’s.

9 januari 2020

Buitenlandse webshops: onveilige ballonnen

Producten van buitenlandse webwinkels kunnen schadelijke stoffen bevatten. Zo ook ballonnen. Onze Deense collega’s kochten ballonnen via webshops en lieten deze onderzoeken op hormoonverstorende stoffen.

7 januari 2020

Make-up sets voor kinderen

Producten die je uit buitenlandse webwinkels koopt voldoen niet altijd aan EU veiligheidsregels. Van de 11 make-up sets voor kinderen die wij kochten waren er slechts 2 voorzien van alle verplichte informatie.

7 januari 2020

Buitenlandse webshops: onveilig zacht plastic speelgoed

De Deense Consumentenbond bestelden zacht plastic speelgoedproducten uit buitenlandse webwinkels. Negen van de 29 producten bevat mogelijk schadelijke stoffen.

7 januari 2020

Buitenlandse webshops: onveilige kinderkleding

Onze Italiaanse collega’s bekeken 16 kledingstukken van Amazon en Wish.com. 14 kledingstukken bleken niet veilig.

Nieuws | 3 januari 2020

Online opzeggen vaak moeilijk gemaakt

Bedrijven maken het vaak te moeilijk om online accounts of abonnementen op te zeggen. Dat stelt de Consumentenbond, die het opzeggemak van 125 populaire diensten onder de loep nam.

2019

20 december 2019

Buitenlandse webshops: onveilig kinderspeelgoed

Onze Deense collega’s onderzochten de veiligheid van speelgoed gekocht bij Wish.com. Slechts 2 van de 21 stukken speelgoed, voldeden aan de veiligheidsnorm.

16 december 2019

Onveilige kerstverlichting

Bijna 50% van de kerstverlichting is onveilig. Dat blijkt uit onderzoek van onze Engelse collega's van Which?. Ze testten kerstverlichting van onder andere AliExpress, eBay, Wish en Amazon.

13 december 2019

Buitenlandse webshops: pas op met cosmetica

Er zijn verschillende productcategorieën die je beter niet via buitenlandse webwinkels kunt aanschaffen. Cosmetica is er daar één van.

26 november 2019

Terugbetaling webwinkels bij retour

Iets via internet gekocht en spijt? Je mag wettelijk de koop zonder reden binnen 14 dagen ontbinden en terugsturen. Je krijgt het geld dan binnen 14 dagen terug. Helaas overtreden webwinkels deze wet massaal.

Nieuws | 7 oktober 2019

Klachtenstroom webwinkel Neckermann baart zorgen

Het aantal klachten over webwinkel Neckermann.com blijft toenemen. Het afgelopen jaar ontving de Consumentenbond ruim 600 klachten. Van beloftes tot beterschap van Neckermann is weinig terecht gekomen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in