icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Online kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Online kopen.


2018

Eerste indruk | 27 juli 2018

Pakkie

Verkoop je wel eens iets via een online marktplaats voor tweedehands producten? Dan kun je sinds begin van het jaar de app Pakkie gebruiken om de betaling en verzending te koppelen aan elkaar. Hoe werkt de app?

Nieuws | 4 juli 2018

Dagaanbiedingsites niet altijd goedkoop

Deals op dagaanbiedingsites zijn soms niet zo lucratief als ze lijken. Daarnaast zijn ze vaak langer geldig dan die ene dag. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na een steekproef.

3 juli 2018

Dagaanbiedingssites

Websites als iBood en 1DayFly hebben elke dag weer nieuwe aanbiedingen. Zijn het echt goede deals of valt dat tegen?

Test | 26 juni 2018

Test boodschappen bezorgen

Geen tijd, geen auto of geen zin om met de boodschappen te sjouwen? Geen probleem, steeds meer supermarkten hebben een bezorgdienst. Wat zijn de verschillen en welke bezorgsuper is de beste?

Nieuws | 19 juni 2018

Nog eens 1000 nepwebshops offline gehaald

Van de 2000 malafide webwinkels die de Consumentenbond in maart 2018 opspoorde, zijn er nog eens 1000 offline gehaald door 2 buitenlandse verstrekkers van domeinnamen.

Nieuws | 14 juni 2018

Payconiq werkt nu met alle Nederlandse banken

De betaalapp Payconiq werkt sinds begin juni met alle banken in Nederland. Met de app kun je geld overboeken, betalen via een QR-code in winkels en afrekenen in webwinkels.

Nieuws | 29 mei 2018

Voorraadlokkertjes

Sommige webwinkels bieden oudere modellen witgoed aan die helemaal niet meer verkrijgbaar zijn. En dat doen ze al een paar jaar.

3 mei 2018

6 tips om nepwebinkels te vermijden

1 op de 5 Nederlandse webinkels is onbetrouwbaar. Met deze tips wordt jij niet meer opgelicht.

Nieuws | 2 mei 2018

Consumentenbond laat 850 foute webwinkels offline halen

Internetcriminelen maken massaal gebruik van oude, vrijgekomen domeinnamen om nepproducten verkopen. De Consumentenbond spoorde 2000 verdachte sites op en liet er 850 offline halen.

1 mei 2018

Lijst onbetrouwbare webwinkels

Begin 2018 heeft de Consumentenbond voor de Digitaalgids onderzoek gedaan naar nepwebwinkels. In korte tijd legden wij een lijst van 2000 foute webwinkels aan. Een groot aantal van deze sites is offline gehaald.

Eerste indruk | 13 maart 2018

Marktplaats Gelijk Oversteken Service

Eind vorig jaar lanceerde Marktplaats de Gelijk Oversteken Service. Welke toegevoegde waarde heeft deze service?

Nieuws | 2 maart 2018

Honderden bedrijven sluiten zich aan bij garantie-initiatief

Al meer dan 250 bedrijven hebben zich achter de Geen Gedoe Garantie geschaard. Het initiatief van de Consumentenbond en Thuiswinkel.org maakt zich sterk voor een betere afhandeling van garantieproblemen.

28 februari 2018

Marktplaats: herken de oplichter

Marktplaats is laagdrempelig voor adverteren en daarmee ook voor oplichting. De nieuwste trucs: afgelegen wonen, Whatsapp, valse bankapps en Tikkie-fraude. We geven je tips om je te wapenen tegen mogelijke oplichters.

Nieuws | 9 februari 2018

Europees Parlement wil geo-blocking afschaffen

Consumenten mogen vanaf eind 2018 niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse website surfen. Dat besloot het Europees Parlement.

2017

30 november 2017

Betalen met bitcoins

De bitcoin duikt steeds vaker op in het nieuws en wint aan populariteit. Maar wat is het en wat kunnen we ermee?

Nieuws | 3 november 2017

Veel bedrijven delen klantgegevens ongevraagd met Facebook

Veel bedrijven delen klantgegevens met Facebook zónder de benodigde toestemming van hun klanten. Daarmee overtreden zij volgens de Consumentenbond de Wet bescherming persoonsgegevens.

3 november 2017

Bedrijven overtreden op grote schaal privacywet

Veel bedrijven delen ongevraagd klantgegevens met Facebook. Met als doel om gepersonaliseerde advertenties op Facebook te tonen. De Consumentenbond sprak 17 bedrijven hierop aan.

Nieuws | 30 oktober 2017

VVV-kaart steeds minder waard

Vanaf november 2017 is de vertrouwde VVV-bon alleen nog verkrijgbaar als plastic cadeaukaart. Als je de kaart niet binnen 3 jaar besteedt, raak je (een deel van) je tegoed kwijt. Dit geldt niet voor je oude bonnen.

7 september 2017

Picnic boodschappendienst

Je ziet ze op steeds meer plekken rijden: de elektrische wagentjes van Picnic. Een geduchte concurrent voor andere boodschappenbezorgdiensten vanwege 3 belangrijke voordelen.

Eerste indruk | 5 september 2017

Facebook Marketplace

Facebook komt met een centrale plek om tweedehands producten aan te bieden: Facebook Marketplace. Gaat verkopen hier beter en betrouwbaarder dan via Marktplaats.nl?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in