icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Archief Online kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Online kopen.


2017

7 september 2017

Picnic boodschappendienst

Je ziet ze op steeds meer plekken rijden: de elektrische wagentjes van Picnic. Een geduchte concurrent voor andere boodschappenbezorgdiensten vanwege 3 belangrijke voordelen.

Eerste indruk | 5 september 2017

Facebook Marketplace

Facebook komt met een centrale plek om tweedehands producten aan te bieden: Facebook Marketplace. Gaat verkopen hier beter en betrouwbaarder dan via Marktplaats.nl?

Nieuws | 5 september 2017

Banken moeten Rabo snel volgen met naam-nummercontrole

De Rabobank waarschuwt vanaf vandaag haar klanten als zij een verkeerde naam invullen bij een overschrijving naar een bankrekeningnummer. De Consumentenbond is blij dat de bank deze naam-nummercontrole eindelijk invoert en hoopt dat andere banken snel volgen.

Nieuws | 27 juli 2017

Nederland moet zich sterk maken voor breed verbod op geo-blocking

Bij geo-blocking kunnen veel Europeanen bepaalde online diensten in andere EU-landen niet gebruiken. In Europa wordt onderhandeld over een verbod op geo-blocking, maar Nederland wil een groot aantal producten uitzonderen van het verbod.

Nieuws | 21 juli 2017

Niet blindstaren op laagsteprijsgarantie hotelketens

Hotelkamers die worden aangeboden met laagsteprijsgaranties blijken vaak elders (veel) goedkoper te zijn, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond voor de Reisgids.

Nieuws | 17 juli 2017

Betaal niet voor Shoppendoejezo.com

Bij de Consumentenbond komen sinds een paar maanden tientallen klachten binnen over Shoppendoejezo.com. Consumenten hoeven echter niet te betalen, omdat de overeenkomsten ongeldig zijn.

Nieuws | 11 juli 2017

Bol.com niet altijd voordelig

Bol.com is de grootste webwinkel van ons land. Maar let op wat je in het winkelmandje stopt, want sommige producten zijn behoorlijk duur.

5 juli 2017

Kun je blokkades van buitenlandse webwinkels omzeilen?

Door geo-blocking bij buitenlandse webwinkels kun je niet profiteren sommige voordelen binnen de EU. Hoe kun je zo’n blokkade omzeilen?

Nieuws | 22 juni 2017

Pas op met All Great Dealz

De Consumentenbond ziet veel klachten over All Great Dealz, een bedrijf dat telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen verkoopt (update 10 oktober 2017).

Eerste indruk | 20 juni 2017

Klarna App

De Klarna App geeft een overzicht van al je aankopen en betalingen met Klarna, een methode om achteraf te betalen.

23 mei 2017

Reviews op websites

Nepreviews zijn vaak lastig van echt te onderscheiden. Maar ook bij reviews die door echte gebruikers zijn geschreven is het opletten geblazen.

22 mei 2017

Recensies op boekingssites

Sommige boekingssites passen trucs toe om recensies positiever te laten overkomen. We leggen uit hoe je nare verrassingen zoveel mogelijk voorkomt tijdens je vakantie.

11 mei 2017

Tips voor het kopen bij een Chinese webwinkel

Winkelen bij Chinese webwinkels is erg populair, waar moet je op letten bij het shoppen?

2 mei 2017

Namaakproducten op internet

Het is op internet soms lastig nagaan of een product echt of namaak is. 8 tips waarop je kunt letten voordat je een bestelling plaatst.

Eerste indruk | 14 april 2017

Wissel.nl

Bij Wissel.nl kun je ruim 250 verschillende cadeaubonnen ter waarde van €10 of meer eenvoudig inwisselen voor geld of een tweedehands-bon kopen met korting.

Nieuws | 7 april 2017

Malafide kortingsdiensten gebruiken goede naam webwinkels

Bij de Consumentenbond komen klachten binnen van consumenten die, na aankoop bij een gerenommeerde webwinkel, een aanbod krijgen voor korting op hun volgende aankoop. Het blijkt echter te gaan om een duur abonnement van een ander bedrijf.

Eerste indruk | 9 maart 2017

Letgo

Letgo is een app waarmee je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen in je buurt. Er zijn wel wat aandachtspunten en verschillen met Marktplaats.

16 februari 2017

Ervaringen met Chinese webshops

Winkelen bij een Chinese webshop is aantrekkelijk vanwege de lage prijs. Maar krijg je wel wat je is beloofd? En voldoen de producten aan de verwachtingen?

9 februari 2017

Online inloggen via iDIN

Met iDIN kun je je identificeren en inloggen bij aangesloten organisaties. Zo hoef je minder inloggegevens te onthouden van websites, zoals webwinkels en Mijn Belastingdienst.

Eerste indruk | 3 januari 2017

Yellowbag: kortingjagen

Met Yellowbag verzamel je producten van webshops waarin je interesse hebt. Bij een prijsverlaging ontvang je een pushbericht of e-mail. We probeerden het uit.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in