icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Online kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Online kopen.


2018

Eerste indruk | 13 maart 2018

Marktplaats Gelijk Oversteken Service

Eind vorig jaar lanceerde Marktplaats de Gelijk Oversteken Service. Welke toegevoegde waarde heeft deze service?

Nieuws | 2 maart 2018

Honderden bedrijven sluiten zich aan bij garantie-initiatief

Al meer dan 250 bedrijven hebben zich achter de Geen Gedoe Garantie geschaard. Het initiatief van de Consumentenbond en Thuiswinkel.org maakt zich sterk voor een betere afhandeling van garantieproblemen.

28 februari 2018

Marktplaats: herken de oplichter

Marktplaats is laagdrempelig voor adverteren en daarmee ook voor oplichting. De nieuwste trucs: afgelegen wonen, Whatsapp, valse bankapps en Tikkie-fraude. We geven je tips om je te wapenen tegen mogelijke oplichters.

Nieuws | 9 februari 2018

Europees Parlement wil geo-blocking afschaffen

Consumenten mogen vanaf eind 2018 niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse website surfen. Dat besloot het Europees Parlement.

2017

30 november 2017

Betalen met bitcoins

De bitcoin duikt steeds vaker op in het nieuws en wint aan populariteit. Maar wat is het en wat kunnen we ermee?

Nieuws | 3 november 2017

Veel bedrijven delen klantgegevens ongevraagd met Facebook

Veel bedrijven delen klantgegevens met Facebook zónder de benodigde toestemming van hun klanten. Daarmee overtreden zij volgens de Consumentenbond de Wet bescherming persoonsgegevens.

3 november 2017

Bedrijven overtreden op grote schaal privacywet

Veel bedrijven blijken hun klantbestanden naar Facebook te sturen. Met als doel Facebook-gerichte advertenties aan te bieden. De Consumentenbond sprak 17 bedrijven hierop aan.

Nieuws | 30 oktober 2017

VVV-kaart steeds minder waard

Vanaf november 2017 is de vertrouwde VVV-bon alleen nog verkrijgbaar als plastic cadeaukaart. Als je de kaart niet binnen 3 jaar besteedt, raak je (een deel van) je tegoed kwijt. Dit geldt niet voor je oude bonnen.

7 september 2017

Picnic boodschappendienst

Je ziet ze op steeds meer plekken rijden: de elektrische wagentjes van Picnic. Een geduchte concurrent voor andere boodschappenbezorgdiensten vanwege 3 belangrijke voordelen.

Eerste indruk | 5 september 2017

Facebook Marketplace

Facebook komt met een centrale plek om tweedehands producten aan te bieden: Facebook Marketplace. Gaat verkopen hier beter en betrouwbaarder dan via Marktplaats.nl?

Nieuws | 5 september 2017

Banken moeten Rabo snel volgen met naam-nummercontrole

De Rabobank waarschuwt vanaf vandaag haar klanten als zij een verkeerde naam invullen bij een overschrijving naar een bankrekeningnummer. De Consumentenbond is blij dat de bank deze naam-nummercontrole eindelijk invoert en hoopt dat andere banken snel volgen.

Nieuws | 27 juli 2017

Nederland moet zich sterk maken voor breed verbod op geo-blocking

Bij geo-blocking kunnen veel Europeanen bepaalde online diensten in andere EU-landen niet gebruiken. In Europa wordt onderhandeld over een verbod op geo-blocking, maar Nederland wil een groot aantal producten uitzonderen van het verbod.

Nieuws | 21 juli 2017

Niet blindstaren op laagsteprijsgarantie hotelketens

Hotelkamers die worden aangeboden met laagsteprijsgaranties blijken vaak elders (veel) goedkoper te zijn, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond voor de Reisgids.

Nieuws | 17 juli 2017

Betaal niet voor Shoppendoejezo.com

Bij de Consumentenbond komen sinds een paar maanden tientallen klachten binnen over Shoppendoejezo.com. Consumenten hoeven echter niet te betalen, omdat de overeenkomsten ongeldig zijn.

Nieuws | 11 juli 2017

Bol.com niet altijd voordelig

Bol.com is de grootste webwinkel van ons land. Maar let op wat je in het winkelmandje stopt, want sommige producten zijn behoorlijk duur.

5 juli 2017

Kun je blokkades van buitenlandse webwinkels omzeilen?

Door geo-blocking bij buitenlandse webwinkels kun je niet profiteren sommige voordelen binnen de EU. Hoe kun je zo’n blokkade omzeilen?

Nieuws | 22 juni 2017

Pas op met All Great Dealz

De Consumentenbond ziet veel klachten over All Great Dealz, een bedrijf dat telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen verkoopt (update 10 oktober 2017).

Eerste indruk | 20 juni 2017

Klarna App

De Klarna App geeft een overzicht van al je aankopen en betalingen met Klarna, een methode om achteraf te betalen.

23 mei 2017

Reviews op websites

Nepreviews zijn vaak lastig van echt te onderscheiden. Maar ook bij reviews die door echte gebruikers zijn geschreven is het opletten geblazen.

22 mei 2017

Recensies op boekingssites

Sommige boekingssites passen trucs toe om recensies positiever te laten overkomen. We leggen uit hoe je nare verrassingen zoveel mogelijk voorkomt tijdens je vakantie.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in