icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Archief Online kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Online kopen.


2023

20 maart 2023

Betalen met bitcoins

De bitcoin duikt nog altijd vaak op in het nieuws. Meestal gaat het over de stijgende of dalende koers van de virtuele munt. Het is ook mogelijk om te betalen met bitcoins. Maar waar kan dit en hoe werkt dit?

Nieuws | 28 februari 2023

Krimpflatie grote ergernis onder consumenten

Consumenten ergeren zich enorm aan stiekeme prijsstijgingen. Dat blijkt uit de meldingen die de Consumentenbond ontving op zijn meldpunt Eerlijk. Van de ruim 1500 meldingen gingen er 900 over krimpflatie. Daarbij zit er minder in een verpakking, maar daalt de prijs niet mee.

Nieuws | 19 januari 2023

Consumentenbond waarschuwt voor webwinkel ByZaaza

De Consumentenbond waarschuwt voor webwinkel ByZaaza. Aanleiding zijn de tientallen klachten die de Consumentenbond in korte tijd over het bedrijf ontving en de honderden klachten van ontevreden klanten op Trustpilot.

2022

Nieuws | 13 december 2022

Verdubbeling schade door nepshops

De politie meldt dat in 2022 het aantal aangiften over malafide webwinkels licht is gedaald ten opzichte van 2021. De schade per gedupeerde verdubbelde echter van €156 naar €347.

8 november 2022

Dropshipping: waar moet je op letten?

Je bestelt een product bij een Nederlandse webshop. Blijkt je pakketje, na weken wachten, alsnog uit het buitenland te komen. Dan heb je waarschijnlijk te maken met dropshipping. Hoe werkt dit en wat zijn je rechten?

Test | 25 oktober 2022

Goedkope basisboodschappen

Bij welke supermarkt ben je het voordeligst uit met huismerken en budgetmerken van basisboodschappen?

25 augustus 2022

Nepaanbiedingen

Om nepaanbiedingen tegen te gaan komt er een nieuwe wet. Wij zochten uit of winkels zich al aan de nieuwe wetgeving houden. Dat doen ze lang niet allemaal. En een aantal winkels was zelfs niet op de hoogte van de nieuwe wetgeving.

24 juni 2022

Keurmerken webwinkels

Het is lastig inschatten bij welke webwinkels je met een gerust hart kunt shoppen. In hoeverre helpen keurmerken daarbij? We vroegen het aan ruim 8000 panelleden en zetten 5 webwinkelkeurmerken op een rij.

Nieuws | 8 februari 2022

Tinder discrimineert op basis van leeftijd

Datingapp Tinder discrimineert op basis van leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek van wereldconsumentenorganisatie Consumers International in 6 landen. Sommige gebruikers van de app betalen bijna 6 keer zoveel voor dezelfde dienst als anderen.

Nieuws | 24 januari 2022

Webwinkelen buiten de EU blijft risico

Consumenten doen er goed aan geen elektrische apparaten, kleding, sieraden, cosmetica, bestrijdingsmiddelen, medicijnen of speelgoed te kopen bij webwinkels van buiten de EU. De producten vallen vaak tegen.

21 januari 2022

Buitenlandse webshops: bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen of biociden koop je makkelijk via buitenlandse webwinkels.

21 januari 2022

Buitenlandse webshops: onveilige huishoudelijke apparaten

Als je een huishoudelijk apparaat koopt bij een buitenlandse webwinkel is er een groot risico op een miskoop.

21 januari 2022

Buitenlandse webwinkels: slaapproducten voor baby's en kleine kinderen

Schattige gebreide slaapzakjes en super zachte babynestjes. Ze zien er leuk uit, maar zijn niet zonder gevaar.

21 januari 2022

Buitenlandse webshops: dieetpillen

Als je dieetpillen bestelt bij een buitenlandse webwinkel is er een groot risico dat je meer kwijtraakt dan kilo's.

20 januari 2022

Duurzame kleding online kopen

We kopen vaker en meer kleding via internet. Maar kleding is enorm vervuilend. Daarom maakt een duurzamere keuze een groot verschil. Zo koop je online duurzamer kleding.

Test | 20 januari 2022

Onderzoek: duurzame kleding webwinkels

Kleding en schoenen staan bovenaan de lijst van meestgekochte artikelen op internet. We keken daarom hoe 12 grote online kledingwinkels klanten helpen bij het maken van duurzamere keuzes.

2021

Test | 26 oktober 2021

Fabrikantenwinkels

Veel bekende elektronicamerken verkopen hun producten ook via een eigen webshop. Ze beweren dat dit voordelen biedt maar wij zien ze nog niet echt.

26 oktober 2021

Op voorraad, maar toch niet leverbaar

Je bestelt een koelkast en een vaatwasser die goed uit de test komen, maar de apparaten zijn niet leverbaar. We krijgen hier vaak klachten over en namen de proef op de som.

25 oktober 2021

Terugbetaling webwinkels bij retour

Iets via internet gekocht en spijt? Je mag wettelijk de koop zonder reden binnen 14 dagen ontbinden en terugsturen. Je krijgt het geld dan binnen 14 dagen terug. Helaas overtreden webwinkels deze wet nog steeds massaal.

Eerste indruk | 28 september 2021

ICS Go Card

Creditcarduitgever ICS introduceert een nieuwe kaart: de ICS Go Card. Het is een creditcard waar je zelf geld op moet zetten. Voordeel is dat er geen inkomenseis is en geen BKR-toetsing.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in