! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Data-analist (32-40 uur)

9 juli - Ben jij de data-analist die de Consumentenbond gaat helpen haar ambities op het gebied van data-gedreven werken verder vorm te geven? Houd je van uitdagingen, weet je goed de verbinding te maken met je interne klanten en probeer jij dagelijks je werk beter en slimmer te doen? Om nog sterker te worden op het gebied van inzicht gedreven besluitvorming zijn we op zoek naar een nieuwe collega.


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

De Consumentenbond is er om consumenten te helpen om de beste keuzes te maken en te krijgen waar ze recht op hebben. Samen zorgen we ervoor dat moeilijke keuzes voor consumenten makkelijk worden.

Als database-analist help je onze organisatie meer inzicht-gedreven te maken door relevante klantinzichten te leveren.

 • Je levert gevraagd en ongevraagd analyses over de kenmerken en het gedrag van leden en niet-leden op basis van offline en online data in onze marketingdatabase. Deze analyses weet je te vertalen in begrijpelijke en bruikbare adviezen die de basis vormen voor effectievere marketingacties.
 • Ook lever je rapportages en visualisaties van data aan de business. Hiervoor ga je in gesprek met de business om de problematiek en vragen goed te begrijpen.
 • Je werkt samen met de data engineer in het verkennen van (nieuwe) datasets en opname hiervan in het data warehouse, voor analyse- & rapportagedoeleinden.
 • Ook ben je verantwoordelijk voor kwalitatief goede campagneselecties en het analyseren van campagnes en marketingcommunicatie.
 • Je rapporteert over de respons, conversie en kosten/baten van marketingacties en doet op basis hiervan aanbevelingen voor (vervolg)acties. Jouw analyses en aanbevelingen dragen bij aan het verhogen van de effectiviteit hiervan.
 • Je gebruikt jouw kennis en ervaring voor het verbeteren van selectiemodellen en dataprocessen.

Om dit te realiseren ben je communicatief vaardig, servicegericht en in staat om klantvraagstukken te vertalen naar de juiste oplossingen en inzichten. Als uitdrager van een data-gedreven mindset in de hele organisatie ben je helemaal in je element.

Door ons organisatiemodel kun je naast je hoofdrol ook ingezet worden voor andere rollen die bij je passen. Denk hierbij aan het:

 • Leveren van klantselecties via SAS Enterprise Guide en het Data Warehouse voor marketing doeleinden

Heb je nog andere kwaliteiten of ambities, dan zijn er ook nog heel veel andere rollen in het bedrijf, zoals klantinterviewer, secretaris, facilitator of feestbeest!

Met welke collega's ga je samenwerken?

Je werkt vanuit het Gilde Klantinzicht, dit is je basisteam. Je vervult jouw rol in meerdere teams die werken op basis van holacratische principes. Je bent je bewust van belangen en je handelt op een diplomatieke wijze.

Wie zoeken wij?

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactief handelen belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend
Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend
Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk
Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • 3-4 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare branche.
 • Ervaring met het maken van dataselecties, rapportages en analyses met behulp van marketing databases, rapportage- en analysetools.
 • Je hebt ervaring met het inrichten en optimaliseren van datastromen en -processen en gedegen kennis van SQL.
 • Ervaring met SAS EG en SQL-server is een pré.
 • Ervaring met het ontsluiten van data uit bronsysteem tot dashboards (PowerBI).
 • Je bent proactief en in staat om door jouw manier van samenwerken gemeenschappelijke doelen te bereiken.
 • Je bent gericht op creatie, hebt vernieuwende ideeën, ziet snel de samenhang van zaken en hebt een snel begrip van processen.
 • Je bezit daadkracht, gaat op een doortastende, onderzoekende wijze aan de slag en hebt overzicht over en structuur in je werkzaamheden.
 • Je bent sterk analytisch ingesteld, beschikt over strategische kennis en op basis van jouw eigen oordeel, neem je daadkrachtige besluiten.
 • Je streeft continu naar kennis, trekt gegronde conclusies en benadert problemen door het scheiden van hoofd- en bijzaken.

Dit bieden wij

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar, waarna er gekeken wordt naar het voor onbepaalde tijd continueren van de rol.
 • Een salaris dat kan oplopen tot €4.956 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele management structuur.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Henk de Torbal, routebepaler gilde Klantwaarde, telefoonnummer 06 240 955 74. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81/4539.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

 

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond