icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eén cent voor een zwarte tekstpagina

Nieuws
|
Onder de 9 nieuwgeteste inkjetprinters zitten deze maand de 3 zuinigste printers die tot nu toe getest zijn.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:4 april 2012

Aan inkt voor een zwarte pagina met tekst ben je slechts 1 cent kwijt met de HP Officejet Pro 8600 en Pro 8600 Plus en de Epson Workforce Pro WP-4535. Ook de inktkosten voor een foto op A4-formaat fotopapier zijn nog nooit zo laag geweest: slechts 38 cent.

Iemand die jaarlijks 250 zwarte tekstpagina's, 100 pagina's met tekst en afbeeldingen in kleur en 25 foto's print, is met deze nieuw geteste printers slechts twee tientjes kwijt aan inktkosten.

Hoge aanschafprijs

Toch zijn deze all-in-ones alleen geschikt voor veelprinters. De aanschafkosten zijn namelijk pittig: tussen de €240 en €280. Die hoge aanschafprijs haal je er alleen uit als je veel print. Ter vergelijking: iemand met een printer die €70 kost en zwarte tekstpagina's print voor 6 cent aan inkt, is pas na meer dan 3000 afdrukken duurder uit.

Over de afdrukkwaliteit en snelheid zijn we tevreden, maar er zijn goedkopere printers die betere scores halen. Daarbij maken deze zuinige printers flink wat lawaai en nemen ze behoorlijk veel plaats in.

Bekijk de testresultaten en het inktverbruik van de geteste printers.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.