Tweedehands printer kan printjes van vorige eigenaar afdrukken
_Geen auteur Gepubliceerd op:19 oktober 2015
Ander netwerk, zelfde e-mailadres
Onze Amerikaanse collega's ontdekten dat een netwerkprinter - waarmee je op afstand en vanaf elk apparaat in huis draadloos print- niet waarschuwt als hij met een ander netwerk wordt verbonden, bijvoorbeeld als een printer een andere eigenaar krijgt. Het e-mailadres van de printer blijft werken, ongeacht waar de printer staat en met welk netwerk hij verbonden is. Heeft iemand nog de gegevens van de vorige gebruiker en mailt hij een printje, dan rolt dat er zonder waarschuwing bij de nieuwe eigenaar uit. Zo kan de oude eigenaar bijvoorbeeld aanstootgevende afdrukken sturen naar de printer van de nieuwe eigenaar.
Dit blijk niet alleen zo te werken met printers (vaak van HP) die een eigen e-mailadres hebben. Ook op een Canon-printer die Google Cloudprinter gebruikt, kan na het wisselen van netwerk gewoon geprint worden.
Persoonlijke informatie
Consumenten moeten hun printer nu dus ook beschouwen als een apparaat dat persoonlijke informatie kan doorgeven. Verkoop je je printer of geef je hem weg, wis dan de instellingen van je printer door de fabrieksinstellingen terug te zetten.
Fabrikanten zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen door de printer te laten melden dat het netwerk is gewijzigd. De printer zou de mogelijkheid om op afstand te printen tijdelijk kunnen uitschakelen totdat de (nieuwe) gebruiker hier weer toestemming voor geeft.
- Lees meer over wifi printers
- Bekijk de testresultaten van meer dan 130 geteste, goed verkrijgbare printers