icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Off-piste verzekerd?

Nieuws | Steeds meer skiërs wagen een afdaling buiten de pistes. Dit is niet geheel zonder risico's.
Mark Drabbe
Mark Drabbe

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  13 januari 2014


De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) ziet een groei in het aantal Nederlanders dat off-piste gaat. Een deel van deze skiërs is niet getraind om off-piste te gaan. Ook gaan zij niet altijd onder begeleiding van een ervaren gids of instructeur. 

Lawinegevaar  Snowboard_ongeluk

Door de weersomstandigheden is er een verhoogd risico op lawines in grote delen van de Alpen. Ongetrainde off-piste skiërs kunnen het risico op lawines niet goed inschatten. Volgens Joost Hofman van de NKBV kan zelfs het 'net naast de piste' skiën al een lawine opleveren.

Sinds de kerst 2015 zijn er alleen al in Zwitserland 11 lawineslachtoffers gevallen. In een normaal winterseizoen vallen er gemiddeld 25 slachtoffers in Zwitserland. De verwachting is dat het verhoogde risico nog een tijdje aanhoudt, misschien zelfs tot het eind van het seizoen.

Verzekerd

Bij de meeste reisverzekeringen moet voor wintersport een aparte dekking afgesloten worden. Alleen dan ben je verzekerd als je op de piste een ongeval krijgt. Off-piste skiën zonder een ervaren gids of instructeur is echter vrijwel altijd uitgesloten van deze wintersportdekking. Een ongeval levert dan niet alleen medische en emotionele schade, maar ook financiele schade. En dat kan flink in de papieren lopen.

Vergelijken

In onze vergelijker vind je de best passende doorlopende reisverzekering, met of zonder wintersportdekking.

 

Bron: NKBV