icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je reisverzekering

Je hebt een reisverzekering afgesloten. Dat is mooi geregeld. Maar hoe nu verder? We geven je graag tips voor het claimen van schade, hoe je kunt besparen en overige tips.

Mark Drabbe
Mark Drabbe

Expert Geld & Verzekering


1
Schade claimen

Bewijzen

Je hebt een bewijslast als je eigendommen wilt claimen. Bewaar daarom altijd de aankoopbon. Doe ter plaatste aangifte van gestolen spullen en overleg vakantiefoto's waarop de spullen staan.

Zorgvuldigheid

Preventie van diefstal en schade is je eigen verantwoordelijkheid. Laat kostbare spullen nooit open en bloot in de auto, een hotelkamer of aan het zwembad liggen. Stop deze spullen tijdens het vliegen in je handbagage.

Europese gezondheidskaart (EHIC)

Deze kaart geeft recht op noodzakelijke medische hulp in veel landen. De kaart is persoonsgebonden, vraag het dus voor ieder gezinslid apart aan. Met de kaart hoeft je de medische kosten niet zelf voor te schieten.

Eigen risico claimen zorgverzekering

Je kunt het eigen risico van je zorgverzekering claimen bij je reisverzekering als dit niet uitsloten is in de voorwaarden.

Reizen-schade-phone

2
Besparen

We geven je graag tips om de kosten van je reisverzekering te verlagen. Zo zijn veel dekkingen vaak al ondergebracht in andere verzekeringen, zoals je zorgverzekering of pechhulpservice. Losse modules bij elkaar zoeken kost iets meer tijd, maar scheelt zeker in kosten. De standaardpakketten zijn vaak onnodig uitgebreid.

Jaarlijks de verzekeringen vergelijken loont ook, naast kritisch kijken naar de modules van je reisverzekering. Misschien kunnen er wel een paar uitgezet worden. Of heb je juist andere modules nodig omdat je gezinssituatie veranderd is.

Meer over besparen op je reisverzekering

Reizen-besparen

3
Denk ook aan

  1. Neem het 'Europees schadeformulier' mee of download het formulier in de Apple app Store of Google Play.

  2. Rijd niet door na een ongeval, dat is strafbaar.

  3. Neem altijd een creditcard mee. Zonder creditcard kun je bijvoorbeeld geen vervangende auto huren.

  4. Let bij een doorlopende annuleringsverzekering op de maximale vergoeding. Ga je een dure reis maken? Verzeker het verschil dan bij met een kortlopende annuleringsverzekering.

  5. De meeste (reis)verzekeraars hebben een eigen app met daarin handige tips en nuttige telefoonnummers, zoals die van de pechhulpdienst en de alarmcentrale.

Lees onze overige tips

Reisverzekeringen-Creditcard

Test reisverzekeringen

illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig?

Kun je een reisverzekering afsluiten terwijl je al op vakantie bent? Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd en wat is beter, doorlopend of niet doorlopend? Stel je vraag aan de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...