icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fiets mee op vakantie? Check je reisverzekering!

Nederlanders zijn fietsers. Dus nemen ze graag hun fiets mee achterop de auto, caravan of camper. Maar wat als daar iemand tegenaan rijdt? Of je fiets wordt gestolen? De reisverzekering dekt meestal niet alle schade.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert reisverzekeringenBijgewerkt op:21 maart 2024

Fietsdrager dak auto

Heb je een reisverzekering? Dan is je bagage meestal verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Daar vallen ook fietsen onder. De dekking voor je fiets is vaak wel aan een maximum gebonden. Dat verschilt behoorlijk per verzekeraar. Van €250 per persoon bij de Aegon doorlopende reisverzekering Allrisk tot €2500 bij de doorlopende reisverzekering van InShared. De standaard doorlopende reisverzekering van Anker biedt geen bagagedekking, ook niet voor fietsen.

Dure fiets

Heb je een dure fiets? Bij deze verzekeringen is de bagagedekking voor fietsen tenminste €1000. En ben je het beste af. 

  • ABN Amro
  • Allianz Global Assistance 
  • Anker (Doorlopende Reis Optimaal)
  • ANWB (Doorlopende Reisverzekering Compleet)
  • InShared
  • Interpolis
  • Klaverblad
  • Unigarant (Doorlopende Reisverzekering Uitgebreid)

Peildatum: MoneyView, 20 maart 2024

Let op! Bij een aantal verzekeraars geldt de maximale vergoeding niet per persoon maar per polis. Zeker bij de Allriskverzekeringen van Aegon is de vergoeding van €250 zeer beperkt.

Overlap met fietsverzekering

Met een fietsverzekering heb je in bijna alle gevallen wereldwijde dekking. Klaverblad kent een beperktere (Europa)dekking. Heb je een fietsverzekering, dan hoef je dus meestal geen extra dekking af te sluiten bij je reisverzekering.

Pechhulpverlening voor je fiets is bij een fietsverzekering doorgaans wel beperkt tot de Nederlandse grens en soms net daarbuiten. Alleen met de casco-dekking van Kingpolis of Enra (Optimaal) heb je pechhulp in (vrijwel) heel Europa.

Vergelijk je reisverzekering. Zo kun je veel geld besparen en kies je de verzekering die bij je past.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.