icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van een reis. Per reis kun je de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door. Best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn.
Annet van den Berg 700x700

Annet van den Berg   Expert reisverzekeringenBijgewerkt op:19 maart 2024

Reisverzekeringen

Kies je voor kortlopend of doorlopend?

Of het handiger is een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten, hangt af van je gezinssamenstelling. Ook van hoe vaak je op vakantie gaat. In het algemeen geldt: gezinnen die per jaar 3 weken of langer op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Voor alleenstaanden is het vanaf 4 weken voordeliger.

Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is ook dat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Bekijk met onze keuzehulp reisverzekeringen welke reisverzekering jij nodig hebt.

Wanneer afsluiten?

Het is niet verplicht om bij het boeken van de reis meteen een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kun je nog tot 1 dag voor vertrek afsluiten. Een annuleringsverzekering moet je binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten. Dit hangt af van de voorwaarden van de verzekeraar.