icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Beste reisverzekering

Reisverzekering afsluiten? Wij vergelijken dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 50 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gaan we uit van dezelfde verzekerde onderdelen. Wat is de beste doorlopende reisverzekering en waarom?
Jan Klinckenberg

Expert Geld & Verzekering

dienst beste reisverzekering

In de Reisgids van oktober 2016 publiceren we een nieuwe test van doorlopende reisverzekeringen. De Beste uit de Test bleek de Doorlopende Reisverzekering van ABN Amro. Het testoordeel van deze reisverzekering is een 7,5.

Ook Allianz Global Assistance Premium, ANWB Compleet, Aon Direct, Nationale-Nederlanden en Unigarant Uitgebreid scoren met een 7,4 relatief hoog.

De gepubliceerde testoordelen geven een oordeel over de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de compleetheid van de dekking. Het oordeel zegt niets over de premie. Die hangt af van je eigen situatie en wensen.

Lees meer over hoe wij testen.

Beste uit de Test

  • Doorlopende Reisverzekering van ABN Amro. Het testoordeel van deze reisverzekering is een 7,5.

Beste uit de test: wat houdt dat in?

Verschillen in dekking

De dekkingen verschillen sterk per verzekeraar. Dit begint al bij de inhoud van het standaard pakket. Zijn alleen de buitengewone kosten gedekt en kunnen alle andere modules los meeverzekerd worden? Of is het een compleet pakket, waar alle mogelijke modules al standaard inzitten? Uiteraard zit hier ook een verschil in prijs aan vast.

Beste verzekering voor jou

Wat voor jou de beste reisverzekering is, is dat misschien niet voor de buren. Dit hangt van de persoonlijke situatie en wensen af, zoals:

  • samenstelling van het gezin;
  • vakantiebestemming (binnen of buiten Europa);
  • wel of geen wintersportvakantie;
  • vervoer;
  • inhoud bagage;
  • andere verzekeringen die je heb afgesloten (in verband met oververzekering).

In onze vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen.