icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste reisverzekering

Reisverzekering afsluiten? Wij vergelijken de dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 50 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gaan we uit van dezelfde verzekerde onderdelen. Wat is de beste doorlopende reisverzekering en waarom?

Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:1 september 2018

reisverzekering-anwb-beste-uit-de-test

Dit zijn de beste reisverzekeringen

In september 2018 onderzochten we opnieuw de polisvoorwaarden van reisverzekeringen. De resultaten vind je terug in onze vergelijker.De gepubliceerde testoordelen geven een oordeel over de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de compleetheid van de dekking. Het oordeel zegt niets over de premie. Die hangt af van je eigen situatie en wensen.

Beste uit de Test

De Beste uit de Test (peildatum 1 september 2018) is de doorlopende reisverzekering 'Compleet' van ANWB. De doorlopende reisverzekering 'Uitgebreid' van Unigarant, een onderdeel van ANWB, heeft dezelfde voorwaarden en is dus ook Beste uit de Test. Het testoordeel van beide verzekeringen is een 7,9.

De verzekeraar voerde laatst een paar verbeteringen door. Zo zijn reizen voor een studie of vrijwilligerswerk in het buitenland nu standaard meeverzekerd. Verder gingen de maximumbedragen bij de bagagedekking omhoog. De ANWB heeft onder de noemer 'Compact' ook nog een goedkopere, meer uitgeklede reisverzekering. Deze kun je alleen telefonisch afsluiten of via een ANWB-winkel.

Verschillen in dekking

De dekkingen van de reisverzekering verschillen sterk per verzekeraar. Dit begint al bij de inhoud van het standaard pakket. Zijn alleen de buitengewone kosten gedekt en kunnen alle andere modules los meeverzekerd worden? Of is het een compleet pakket, waar alle mogelijke modules al standaard inzitten? Uiteraard zit hier ook een verschil in prijs aan vast.

Beste verzekering voor jou

Wat voor jou de beste reisverzekering is, is dat misschien niet voor de buren. Dit hangt van de persoonlijke situatie en wensen af, zoals:

  • samenstelling van het gezin
  • vakantiebestemming (binnen of buiten Europa)
  • wel of geen wintersportvakantie
  • vervoer
  • inhoud bagage
  • andere verzekeringen die je heb afgesloten (in verband met oververzekering)

In onze vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen.