icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beste reisverzekering

Reisverzekering afsluiten? Wij vergelijken de dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 50 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gaan we uit van dezelfde verzekerde onderdelen. Wat is de beste doorlopende reisverzekering en waarom?

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:23 november 2018

vliegveld-reisverzekeringafsluiten

De beste reisverzekeringen

In oktober 2018 onderzochten we de polisvoorwaarden van reisverzekeringen. De resultaten vind je terug in onze vergelijker. De gepubliceerde testoordelen geven een oordeel over de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de compleetheid van de dekking. Het oordeel zegt niets over de premie. Die hangt af van je eigen situatie en wensen. Lees meer over hoe wij testen.

De beste doorlopende reisverzekering voor jou

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen, premies en voorwaarden in onze vergelijker. Je ziet dan snel en simpel welke polis én dekking het beste bij jou en je vakantiegedrag passen.

Vergelijk reisverzekeringen

vergelijk-reisverzekeringen-vliegveld

Beste uit de Test: ANWB Compleet (en Unigarant Uitgebreid) (7,6)

Unigarant is een onderdeel van ANWB. De reisverzekering dezelfde voorwaarden en is dus ook Beste uit de Test. De Unigarant is gemiddeld wel duurder.

In 2018 voerde de verzekeraar een paar verbeteringen door. Zo zijn reizen voor een studie of vrijwilligerswerk in het buitenland nu standaard meeverzekerd. Ook gingen de maximumbedragen bij de bagagedekking omhoog. ANWB heeft onder de noemer ‘Compact’ ook nog een goedkopere, meer uitgeklede reisverzekering. Deze kun je alleen telefonisch afsluiten of via een ANWB-winkel.

Lees meer over:
Beste uit de Test: wat betekent dat?

Beste Koop: nowGo Plus: testoordeel (6,8) & nowGo Europa (6,3)

NowGo is onderdeel van verzekeraar Vivat (ook bekend van Reaal). Zelf, Proteq en Route Mobiel gingen dit jaar op in nowGo. Qua voorwaarden is deze scherpgeprijsde reisverzekering een middenmoter. Er is een goede regeling voor extra reis- en verblijfskosten bij ongeval en ziekte. Nadelen zijn de eigen risico’s bij bagage en medische kosten. En er is helaas geen dekking voor het eigen risico op de zorgverzekering.

De Beste Koop bij reisverzekeringen bepalen we aan de hand van een gemiddelde premie op jaarbasis op basis van maximaal 240 profielen per aanbieder. Daarin zitten onder andere verschillende gezinssamenstellingen, dekkingsgebieden en bagagevergoedingen. 

Lees meer over:
Beste koop: wat betekent dat?

Verschillen in dekking

De dekkingen van de reisverzekering verschillen sterk per verzekeraar. Dit begint al bij de inhoud van het standaard pakket. Zijn alleen de buitengewone kosten gedekt en kunnen alle andere modules los meeverzekerd worden? Of is het een compleet pakket, waar alle mogelijke modules al standaard inzitten? Uiteraard zit hier ook een verschil in prijs aan vast.

Beste verzekering voor jou

Wat voor jou de beste reisverzekering is, is dat misschien niet voor de buren. Dit hangt van de persoonlijke situatie en wensen af, zoals:

  • samenstelling van het gezin
  • vakantiebestemming (binnen of buiten Europa)
  • wel of geen wintersportvakantie
  • vervoer
  • inhoud bagage
  • andere verzekeringen die je heb afgesloten (in verband met oververzekering)

In onze vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen.