icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste reisverzekering

Reisverzekering afsluiten? Wij vergelijken de dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 50 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gaan we uit van dezelfde verzekerde onderdelen. Wat is de beste doorlopende reisverzekering en waarom?
Mark Drabbe
Mark Drabbe

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  1 augustus 2018

reisverzekering-anwb-beste-uit-de-test

Dit zijn de beste reisverzekeringen

In augustus 2018 onderzochten we opnieuw de polisvoorwaarden van reisverzekeringen. De resultaten vind je terug in onze vergelijker. De gepubliceerde testoordelen geven een oordeel over de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de compleetheid van de dekking. Het oordeel zegt niets over de premie. Die hangt af van je eigen situatie en wensen.

Lees meer over hoe wij testen.

Beste uit de Test

De Beste uit de Test (peildatum 1 augustus 2018) is de doorlopende reisverzekering 'Compleet' van ANWB. De doorlopende reisverzekering 'Uitgebreid' van Unigarant, een onderdeel van ANWB, heeft dezelfde voorwaarden en is dus ook Beste uit de Test. Het testoordeel van beide verzekeringen is een 7,6. De verzekeraar voerde op 1 augustus ook een paar verbeteringen door. Zo zijn reizen voor een studie of vrijwilligerswerk in het buitenland nu standaard meeverzekerd. Verder gingen de maximumbedragen bij de bagagedekking omhoog.

Beste uit de Test: wat houdt dat in?

Verschillen in dekking

De dekkingen verschillen sterk per verzekeraar. Dit begint al bij de inhoud van het standaard pakket. Zijn alleen de buitengewone kosten gedekt en kunnen alle andere modules los meeverzekerd worden? Of is het een compleet pakket, waar alle mogelijke modules al standaard inzitten? Uiteraard zit hier ook een verschil in prijs aan vast.

Beste verzekering voor jou

Wat voor jou de beste reisverzekering is, is dat misschien niet voor de buren. Dit hangt van de persoonlijke situatie en wensen af, zoals:

  • samenstelling van het gezin
  • vakantiebestemming (binnen of buiten Europa)
  • wel of geen wintersportvakantie
  • vervoer
  • inhoud bagage
  • andere verzekeringen die je heb afgesloten (in verband met oververzekering)

In onze vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen.