icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Over onze test & dienstverlening

Met onze vergelijker bereken je snel een persoonlijke premie. In veel gevallen kun je de reisverzekering van jouw keuze ook direct aanvragen. Hoe werkt dit en welke informatie hebben wij van jou nodig? We leggen ook uit hoe we tot onze testoordelen komen.

Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:12 februari 2019

reisverzekering

Wat doen wij voor jou?

In onze vergelijker kun je doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Wij stellen je eerst een aantal persoonlijke vragen, zodat we een goede vergelijking kunnen maken. Vaak kun je de reisverzekering van jouw keuze via de vergelijker afsluiten. Let op! Wij gegeven geen advies. De verzekeraar is je aanspreekpunt tijdens de aanvraag én zolang je verzekering loopt.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In onze verlijker kun je ruim 40 doorlopende reisverzekeringen vergelijken verspreid over ruim 20 verzekeraars. De volgende aanbieders zijn opgenomen in onze vergelijker: ABN Amro, Aegon, Allianz, Allianz Global Assistance, ANWB, Aon Direct, ASR, Bruns ten Brink, Centraal Beheer, De Friesland, De Goudse, Ditzo, Europeesche, FBTO, Hema, ING, Inshared, Interpolis, Klaverblad, Nationale-Nederlanden, nowGo, Ohra, Reaal, SNS, Unigarant, Univé en Zwitserleven.

Wij willen graag dat alle aanbieders van particuliere doorlopende reisverzekeringen in Nederland meedoen aan de vergelijker. Hier zijn geen kosten aan verbonden voor de aanbieder.

Bekijk welke reisverzekeringen als Beste uit de Test komen of vergelijk alle reisverzekeringen.

Hoe vergelijken wij?

Wij vragen je eerst om enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Zo kunnen we kijken welke doorlopende reisverzekeringen bij je passen. Alle reisverzekeringen voor jou zetten we in een lijst. De goedkoopste reisverzekering staat bovenaan de lijst. Je kunt de lijst ook sorteren op testoordeel en zelf de voorwaarden met elkaar vergelijken.

De testoordelen zijn gebaseerd op onderzoek naar de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekeringen. Dit onderzoek gaat in hooflijnen zo:

  1. Bepalen welke dekkingsaspecten worden meegenomen in het onderzoek.
  2. De geselecteerde dekkingsaspecten beoordelen ten opzichte van het marktgemiddelde.
  3. De geselecteerde dekkingsaspecten onderling wegen op basis van relevantie.

Beoordeling dekkingsaspecten

Met MoneyView ProductRating beoordelen we de dekkingsaspecten. Hierdoor kunnen we alleen reisverzekeringen  beoordelen die zijn opgenomen in de database van MoneyView.

We geven ieder dekkingsaspect een aantal punten: van 1 tot 5. De optelsom van het aantal punten rekenen we om naar een rapportcijfer op de schaal van 1 tot 10.

Relevantie dekkingsaspecten en weging

Zoek je de juiste doorlopende reisverzekering  dan heb je de keuze uit een groot aantal modules. De kwaliteit van het product hangt mede af van de gemaakte keuzes. Daarom weegt elke module voor een bepaalt percentage mee in onze  reisverzekeringentest:

PercentageDekkingsaspect
25Hulpverlening: zijn de kosten voor telecommunicatie meegenomen? Hoe is de dekking bij zaken als opsporing, redding, berging, repatriëring, vervoer ziekenhuisbezoek en verblijfkosten bij ongeval/ziekte
12Dekking voor geneeskundige kosten
12Dekking voor wintersport en onderwatersport
10Flexibiliteit/keuzevrijheid
9Bagage inclusief geld
9Wel of geen werelddekking
5Dekking voor vervoer en verblijf
4Dekking bij ongevallen
4Dekking voor autopechhulp
2Aansprakelijkheid vakantiehuis
2Dekking voor rechtsbijstand

Ons testoordeel is een relatieve waardering. Een reisverzekering met een wat lager testoordeel is niet per definitie slecht, maar meestal wel minder uitgebreid dan een verzekering met een hoog testoordeel. Dat hoeft geen probleem te zijn. Ga je bijvoorbeeld nooit op wintersport, dan heb je ook geen wintersportdekking nodig. Kies je een reisverzekering met een hoog testoordeel, dan kies je ook voor een uitgebreide standaarddekking.

Hoe verdienen wij met het vergelijken van doorlopende reisverzekeringen?

Wanneer je via onze vergelijker een doorlopende reisverzekering afsluit, ontvangen wij voor iedere geslaagde aanvraag €20 van de verzekeraar. Hiervoor werken wij samen met Zanox en Daisycon.

De rangorde wordt niet beïnvloed door de mogelijkheid om wel of niet rechtstreeks een reisverzekering aan te vragen.

Op dit moment kun je bij de volgende aanbieders rechtstreeks een doorlopende reisverzekering aanvragen:

AegonInshared
Allianz Global AssistanceKlaverblad
ANWBNationale-Nederlanden
Cenrtaal BeheerOhra
FBTOUnivé
Hema 

Lees meer over onze onafhankelijkheid en onze predicaten Beste Koop en Beste uit de Test.

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk. Alle inkomsten investeren we in betere dienstverlening voor de consument - en in het bijzonder voor zijn leden.

Bekijk de Beste reisverzekering  Vergelijk alle reisverzekeringen

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten.

Hoe wij testen - Predicatenuitleg