icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dekking rechtsbijstand reisverzekering

De module rechtsbijstand is bij enkele verzekeraars optioneel mee te verzekeren. Hiermee dek je de kosten als je op vakantie rechtshulp nodig hebt.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 30 juni 2022

financiële geschillen rechtsbijstand

Dekking reisrechtsbijstand

De module rechtsbijstand in je reisverzekering vergoedt de kosten van juridische bijstand. Dit kan zijn vanwege een juridisch geschil in het vakantieland. Het kan ook zijn dat je een geschil hebt met de reisorganisatie. Verkeersrechtsbijstand is niet altijd gedekt.

Maximum bedragen

De verleende rechtsbijstand in het buitenland is verzekerd tegen een maximum bedrag aan externe kosten. Zoals de kosten om een advocaat in te huren. De tabel toont deze kostengrenzen binnen en buiten Europa. In de tabel zijn alleen de verzekeraars opgenomen die deze module aanbieden. 

Reisverzekeraar   Binnen Europa Buiten Europa
Allianz Global Assistance   onbeperkt €50.000
Anker (Premium en Standaard)   €25.000 €0
ANWB (Compleet)   €25.000 €25.000
Avéro Achmea   €11.500 €11.500
De Europeesche   onbeperkt €25.000
De Goudse   onbeperkt €5000
Nationale-Nederlanden   €15.000 €5.000
Unigarant (Uitgebreid)   €25.000 €25.000
Vereniging Eigen Huis   €15.000 €5.000

*Bij Avéro Achmea, De Goudse en Europeesche (Optimaal) is rechtsbijstand standaard gedekt. Bij de andere kun je het optioneel afsluiten. 

Bron: MoneyView, peildatum 30 juni 2022

Voorkom dubbele dekking

Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Check dan of je dekking hebt voor reisgeschillen. Zo voorkom je dat je je dubbel verzekert en te veel premie betaalt. Zijn reisgeschillen niet gedekt, dan kun je soms beter de dekking van je rechtsbijstandverzekering uitbreiden. Let hierbij wel op in welke landen je verzekering dekking biedt. Bij sommige verzekeraars is dit beperkt tot Nederland of de Benelux en Duitsland. 

 Lees meer over wat een rechtsbijstandverzekering dekt. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.