icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vergoeding eigen risico zorgverzekering via je reisverzekering

Het eigen risico geldt ook bij medische kosten die je op reis maakt. Heb je een reisverzekering met geneeskundige dekking? Dan kun je het eigen risico bij de meeste reisverzekeringen claimen.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 28 maart 2022

zorgverzekering ziekenhuisbed

De basiszorgverzekering vergoedt de kosten van zorg in Nederland en spoedeisende medische hulp in het buitenland. Het standaard eigen risico van €385 (2022) in Nederland geldt ook bij een medische behandeling op vakantie. 

Welke reisverzekering vergoedt het eigen risico? 

Wil je dat je reisverzekering het eigen risico voor zorgkosten in het buitenland vergoedt? Dan heb je een reisverzekering met vergoeding van geneeskundige kosten nodig.

Sommige reisverzekeraars vergoeden het eigen risico niet. Er zijn ook reisverzekeringen die het verplichte eigen risico vergoeden, maar niet het vrijwillig eigen risico. In de tabel hieronder lees je welke verzekeraars het eigen risicio voor zorg in het buitenland vergoeden.  

Reisverzekeraar Vergoeding verplicht eigen risico zorg (buitenland) Vergoeding vrijwillig eigen risico zorg (buitenland)
a.s.r. ja nee
ABN Amro ja ja
Aegon nee nee
Allianz ja nee
Allianz Direct ja nee
Allianz Global Assistance ja nee
Anker ja nee
ANWB ja nee
Aon  ja nee
Avéro Achmea nee nee
Centraal Beheer nee nee
De Europeesche ja nee
De Goudse ja nee
De Internationale nee nee
Ditzo ja ja
FBTO nee nee
Hema ja ja
ING ja ja
InShared ja ja
Interpolis nee nee
Klaverblad ja nee
Lancyr nee nee
Nationale-Nederlanden ja ja
Ohra ja ja
SNS ja ja
Unigarant ja nee
Univé ja nee
Vereniging Eigen Huis ja ja
ZLM ja ja

Bron: MoneyView, peildatum 5 mei 2022

Geen duidelijke vermelding in de voorwaarden? 

Staat in de voorwaarden van de reisverzekering niet duidelijk vermeld dat het eigen risico van de zorgverzekering uitgesloten is? En wijst de verzekeraar toch je claim af? Maak dan bezwaar bij de verzekeraar. Lees meer over het indienen van een klacht.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.