icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe testresultaten soundbars

Nieuws
|
Vind je dat het geluid bij je tv wat mager klinkt, blikkerig of zelfs schel? Een soundbar kan de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Wij hebben resultaten van 22 nieuwgeteste modellen.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert ElektronicaGepubliceerd op:27 november 2017

LG-SoundBar-SJ9

Geluid van je tv verbeteren?

Met alle soundbars en soundplates uit de test krijg je beter geluid bij je tv. Zelfs de slechtst scorende modellen klinken beter dan de meeste tv’s. Toch valt het geluid over het algemeen tegen. Ons expertpanel beoordeelde verschillende film- en muziekfragmenten in stereo en 5.1 Dolby Digital-geluidskwaliteit.

Muziek streamen

Een soundbar is ook steeds vaker gemakkelijk te gebruiken als speaker voor muziek. Zo kun je met een aantal soundbars muziek afspelen via Spotify Connect, Google Cast of Apple Airplay. Je start dan gemakkelijk de muziek vanaf je smartphone. Wil je weten welke soundbar met welke muziekdienst werkt? Klik in de vergelijker voor soundbars op jouw soundbar. Bij 'specificaties' zie je met welke muziekdienst hij werkt.

Energieverbruik

Over het algemeen zijn soundbars erg zuinig met energie. Maar doordat sommige soundbars altijd in verbinding staan met je thuisnetwerk kan het verbruik flink toenemen. We geven alle soundbars een oordeel voor energiegebruik bij het afspelen van geluid en het energiegebruik in standbymodus.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.