icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij soundbars testen

We testen soundbars op verschillende aspecten. Geluidskwaliteit is het belangrijkst en het oordeel van een expertpanel telt het zwaarst. Andere onderdelen zijn: gebruiksgemak, energiegebruik en een oordeel voor de aansluitingen en ingangen. 
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 28 maart 2022

Video soundbars kooptips

Geluidskwaliteit (70%) 

Elke soundbar ondergaat een strenge luistertest. Ons expertpanel beoordeelt pop/rock, klassieke muziek en gesproken tekst in verschillende opnamekwaliteiten. Vanaf een cd, mp3 op een usb-stick, en mp3 vanaf een smartphone met bluetooth.

Om de filmkwaliteit van het geluid te bepalen beoordelen we film- en muziekfragmenten in Dolby Digital-geluidskwaliteit. De panelleden geven een cijfer voor de algehele luisterervaring. Ook beoordelen we het geluid van stemmen en surround geluidseffecten.

Draadloos verbinden (10%)

Heeft een soundbar bluetooth en Spotify Connect, AirPlay en Google Cast om muziek vanaf een smartphone en tablet af te spelen op de soundbar? 

Gebruiksgemak (10%)

In het dagelijks gebruik van een soundbar is de werking en het gebruiksgemak van de afstandsbediening belangrijk. Maar ook de bediening van de speler, de versterker en de radio tellen mee.

Energiegebruik (10%)

We testen het energieverbruik in de aan-, stand-by 

Testresultaten soundbars

Welk soundbar komt als beste uit de test? Log in of word lid voor alle testresultaten. Als lid kun je eenvoudig soundbars vergelijken en zien wat de beste soundbar uit de test is.

Lees meer over onze predicaten ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de Test’.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.