icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij soundbars testen

We testen soundbars op verschillende aspecten. Geluidskwaliteit is het belangrijkst en het oordeel van een expertpanel telt het zwaarst. Andere onderdelen zijn: gebruiksgemak, energiegebruik en een oordeel voor de aansluitingen en ingangen. 
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaBijgewerkt op:18 maart 2024

Geluidskwaliteit (70%)

Elke soundbar ondergaat een strenge luistertest. Ons expertpanel beoordeelt pop/rock, klassieke muziek en gesproken tekst in verschillende opnamekwaliteiten. Vanaf een cd, mp3 op een usb-stick, en mp3 vanaf een smartphone met bluetooth.

Om de filmkwaliteit van het geluid te bepalen beoordelen we film- en muziekfragmenten in Dolby Digital-geluidskwaliteit. De panelleden geven een cijfer voor de algehele luisterervaring. Ook beoordelen we het geluid van stemmen en surround geluidseffecten.

Draadloos verbinden (10%)

Heeft een soundbar bluetooth en Spotify Connect, AirPlay en Google Cast om muziek vanaf een smartphone en tablet af te spelen op de soundbar? 

Gebruiksgemak (10%)

In het dagelijks gebruik van een soundbar is de werking en het gebruiksgemak van de afstandsbediening belangrijk. Maar ook de bediening van de speler, de versterker en de radio tellen mee.

Energiegebruik (10%)

We testen het energieverbruik in de aan-stand en in stand-by. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.