icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste soundbar voor jou, door ons getest

Welke soundbar krijgt het mooiste geluid uit je tv en is makkelijk in te stellen? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle soundbars grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben soundbars voor je getest

Laatste update van de test: 1 mei 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke soundbar uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke soundbars goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen soundbars voor je op geluidskwaliteit. Een geoefend luisterpanel heeft oordelen gegeven voor filmgeluid, stereogeluid, en spraak. Andere punten uit de test zijn installatiegemak, dagelijks gebruiksgemak, energieverbruik en veelzijdigheid. Lees meer over hoe wij soundbars testen.

 • soundbars-200x200-1-geluidskwaliteit

  1. Beter geluid dan je tv

  Met een soundbar kun je het geluid bij je tv flink verbeteren. Niet alle soundbars doen dat even goed. Uit de test blijkt dat er grote verschillen zijn in kwaliteit. Je wilt natuurlijk wel een soundbar waarvan het geluid mooi in balans is: met een goede bas en heldere midden- en hoge tonen. Bij de slechtere speakers klinkt het geluid juist dof en er is weinig dynamiek. 

 • soundbars-200x200-2-spotify

  2. Ook voor muziek streamen

  Je kunt een soundbar ook gebruiken om muziek mee af te spelen. Vanaf je smartphone kun je bijvoorbeeld Spotify streamen via bluetooth of soms ook wifi. We beoordeelden klassieke muziek en popmuziek. Hier hoorden we grote verschillen in geluidskwaliteit. Waar je bij het ene model bijna van je sokken geblazen wordt door de bas is die bij een ander juist afwezig.   

 • soundbars-200x200-3-gebruiksgemak

  3. Geen gehannes!

  Met een soundbar heb je weinig gedoe met snoertjes: de meeste zijn in een handomdraai aangesloten. In het dagelijks gebruik zijn de verschillen in gebruiksgemak groter. Sommige modellen hebben een afstandsbediening met onlogische menu’s en rare knoppen. Dan heb je liever degene waar je wel vlot mee kunt zappen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen soundbars op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van soundbars en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden