Spaarders Reaal verhuizen naar BLG Wonen

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 6 maart 2015
Voor spaarders die opgeteld meer dan €100.000 bij Reaal Bancaire Diensten, BLG Wonen, SNS Bank en Zwitserleven Sparen hebben staan, betekent dit dat niet meer hun hele vermogen is gegarandeerd onder het depositogarantiestelsel. Sijmen Veenstra van moederbedrijf SNS Reaal: 'Klanten die door de overgang boven een ton uitkomen en vanwege risicospreiding dit geld bij verschillende bankvergunningen willen onderbrengen, kunnen na 1 april met BLG Wonen contact opnemen. We gaan dan samen met de klant kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor financieel advies moet de klant zich tot zijn adviseur wenden.'
Goedkeuring
De datum van 1 april is overigens onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. SNS Reaal werd begin 2013 ingelijfd door de Nederlandse overheid, dat de tot Vivat omgedoopte verzekeringstak (onder meer Proteq, RouteMobiel én Reaal) in februari verkocht aan het Chinese bedrijf Anbang. De overgang van Reaal Bancaire Diensten naar BLG Wonen was eind 2014 jaar al in gang gezet. RBD-klanten met spaar- en beleggingsrekeningen zijn inmiddels geïnformeerd.
Bron: SNS Reaal
Nieuw & interessant
- 16 jan.
Vervroegde opname van een deposito
Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname. - Nieuws | 1 dec.
Geen geld meer naar ontbossing
Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart. - Eerste indruk | 9 nov.
Renault Bank
Renault Bank biedt sinds de lancering op de Nederlandse markt een relatief hoge spaarrente. De bank is onderdeel van het Franse autoconcern Renault Group. - 9 nov.
DHB CombiSpaarrekening
De nieuwe DHB CombiSpaarrekening zit ergens tussen een gewone spaarrekening en een korte-termijndeposito in. Omdat je geldopnames 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt, krijg je een hogere spaarrente.