icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Review: ABN AMRO Schenken met Beheer Spaarrekening

Wil je geld schenken aan je (klein) kind? Maar wil je niet dat het kind op zijn/haar 18e verjaardag bij het geld kan? Dan kun je de ABN AMRO Beheer spaarrekening gebruiken. Lees wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en en wat wij van deze spaarrekening vinden. 
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert sparenGepubliceerd op:24 juni 2024

Wanneer je een bedrag aan je (klein)kind wilt schenken kun je dit overmaken naar de rekening van het kind. Het kind kan dan vanaf zijn/haar 18e verjaardag bij het geld. Wil je dit niet? Dan kan de ABN AMRO Beheer spaarrekening een goed alternatief zijn. In dit artikel lees je de belangrijkste aandachtspunten van dit product. Waar moet je op letten en wanneer is het aantrekkelijk? Ook geven we alternatieven.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,75 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • Bunq Easy Savings 1200x800
  12 jun.

  Review: Bunq spaarrekening

  De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
 • jong-stel-huis-kopen
  30 mei

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Rabo Tijdsslotsparen
  14 sep.

  Review: Rabobank TijdslotSparen

  Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?
 • abn-amro
  26 jun.

  Waarschuwing ABN AMRO Groenbank

  Spaarders met een groen deposito bij ABN Groenbank moeten opletten. Vanaf 1 juli 2024 zijn alleen bedragen tot €100.000 nog beschermd door het depositogarantiestelsel.