icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Risico's van sparen in het buitenland

Sparen bij een buitenlandse bank levert al een tijdje de hoogste spaarrente op. Dagelijks stroomt gemiddeld €10 miljoen aan Nederlands spaargeld naar buitenlandse banken, aldus bemiddelaar Raisin. Maar hoe betrouwbaar en zeker is sparen in het buitenland?
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert sparenBijgewerkt op:8 mei 2024

Wat zijn de risico's?

IJsland, weliswaar een land buiten de EU, beschikte in 2008 óók over een garantiestelsel. En dat kon niet voorkomen dat Nederlanders met een spaarrekening bij Icesave even in angst zaten over hun spaargeld.

De les van Icesave was: een opvallend hoge spaarrente (destijds 5,25% tegenover gemiddeld 4% in Nederland) zegt waarschijnlijk ook iets over de situatie van de betreffende bank. De afweging tussen risico en rendement moet uiteindelijk ieder voor zich maken. Ook wat betreft een buitenlandse spaarrekening.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,75 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • ABN-AMRO Review-3
  24 jun.

  Review: ABN AMRO Schenken met Beheer Spaarrekening

  In dit artikel lees je de belangrijkste aandachtspunten voor de ABN Amro Beheer spaarrekening en wat wij ervan vinden.
 • Bunq Easy Savings 1200x800
  12 jun.

  Review: Bunq spaarrekening

  De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
 • jong-stel-huis-kopen
  30 mei

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Rabo Tijdsslotsparen
  14 sep.

  Review: Rabobank TijdslotSparen

  Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?