Risico's van sparen in het buitenland
Erik Snitselaar Expert sparenBijgewerkt op:27 november 2024
Wat zijn de risico's?
IJsland, weliswaar een land buiten de EU, beschikte in 2008 óók over een garantiestelsel. En dat kon niet voorkomen dat Nederlanders met een spaarrekening bij Icesave even in angst zaten over hun spaargeld.
De les van Icesave was: een opvallend hoge spaarrente (destijds 5,25% tegenover gemiddeld 4% in Nederland) zegt waarschijnlijk ook iets over de situatie van de betreffende bank. De afweging tussen risico en rendement moet uiteindelijk ieder voor zich maken. Ook wat betreft een buitenlandse spaarrekening.
Benieuwd naar dit artikel?
Word lid van Geld & Recht. Voor €7,75 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.
Nieuw & interessant
- 24 jun.
Review: ABN AMRO Schenken met Beheer Spaarrekening
In dit artikel lees je de belangrijkste aandachtspunten voor de ABN Amro Beheer spaarrekening en wat wij ervan vinden. - 12 jun.
Review: Bunq spaarrekening
De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen? - 30 mei
Vervroegde opname van een deposito
Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname. - 14 sep.
Review: Rabobank TijdslotSparen
Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?