icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoeveel levert sparen op?

De spaarrentes van banken verschillen flink. Reken met onze tool uit wat een hogere spaarrente je extra oplevert.

Header sparen v3 1200x800px

Spaaropbrengst berekenen

Met deze tool bereken je eenvoudig hoeveel je spaargeld groeit over een bepaalde periode. Ook kun je berekenen hoeveel je maandelijks moet sparen om je doel te behalen.

Jouw inleg

Resultaat

  • Totale inleg€ 0
  • Rente€ 0
Totaal gespaard€ 0
De uitkomst geef je een idee hoeveel sparen op de lange termijn oplevert. Wat de daadwerkelijke opbrengst wordt, is niet precies te voorspellen. De spaarrente is vaak variabel en kan in de loop van de tijd door de bank worden aangepast.

Ben je op zoek naar een hogere spaarrente? Ga naar onze Keuzehulp en vind de hoogste rente van dit moment.

De hoogste spaarrente

Bij buitenlandse banken krijg je meestal een hogere rente dan bij Nederlandse banken. Daarom kan sparen in het buitenland aantrekkelijk zijn. Verdiep je wel goed in de risico’s. Je kunt je geld ook langer vast zetten op een spaardeposito. Hiermee krijg je een hogere rente, maar kun je langere tijd niet bij je geld.

Spaardoel

Heb je een specifiek doel waar je voor spaart? Bijvoorbeeld voor de studie van je kinderen? Reken dan eerst uit hoeveel geld je hiervoor moet sparen. Daarna kun je met de tool 'Spaaropbrengst berekenen' zien welk bedrag je (maandelijks) moet inleggen. Is dit bedrag te hoog? Kies er dan voor om langer te sparen. 
 

De hoogste spaarrente

Wil je snel zien bij welke bank je de hoogste spaarrente krijgt? Met onze Keuzehulp zie je direct bij welke bank je de hoogste rente krijgt. In de Keuzehulp staan Nederlandse en buitenlandse banken.

Hoogste rente 1 1200x1200