icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pensioenspaarrekening

Bouw je geen of niet voldoende pensioen op bij je werkgever? Dan kun je ook zelf met belastingvoordeel voor je pensioen sparen of beleggen. Kies je voor sparen? Wij vertellen welke aanbieder van pensioensparen goede voorwaarden biedt tegen een aantrekkelijke rente.
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert sparenBijgewerkt op:8 mei 2024

Uitkomst

We onderzochten bij 8 aanbieders die een rekening aanbieden voor pensioensparen. In de tabel staan de rentepercentages die je ontvangt op een variabele pensioenspaarrekening. We laten ook de vaste rentes zien die je ontvangt als je ervoor kiest om je pensioengeld op een 5 of 10 jaars deposito te zetten.  

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,75 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • Bunq Easy Savings 1200x800
  14 mrt.

  Review: Bunq spaarrekening

  De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
 • jong-stel-huis-kopen
  13 feb.

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Rabo Tijdsslotsparen
  14 sep.

  Review: Rabobank TijdslotSparen

  Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?
 • abn-amro
  26 jun.

  Waarschuwing ABN AMRO Groenbank

  Spaarders met een groen deposito bij ABN Groenbank moeten opletten. Vanaf 1 juli 2024 zijn alleen bedragen tot €100.000 nog beschermd door het depositogarantiestelsel.