icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Review: Bunq spaarrekening

Het afgelopen jaar is de spaarrente flink gestegen. De onlinebank Bunq staat met een rente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert sparenBijgewerkt op:12 juni 2024

Er wordt de laatste tijd veel door banken geadverteerd met een hoge spaarrente. Eén van deze banken is de onlinebank Bunq. In dit artikel lees je de belangrijkste aandachtspunten voor deze spaarrekening en wat wij ervan vinden.

Benieuwd naar dit artikel?

Word lid van Geld & Recht. Voor €7,75 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • jong-stel-huis-kopen
  30 mei

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Rabo Tijdsslotsparen
  14 sep.

  Review: Rabobank TijdslotSparen

  Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?
 • abn-amro
  26 jun.

  Waarschuwing ABN AMRO Groenbank

  Spaarders met een groen deposito bij ABN Groenbank moeten opletten. Vanaf 1 juli 2024 zijn alleen bedragen tot €100.000 nog beschermd door het depositogarantiestelsel.
 • Ontbossing
  Nieuws | 1 dec.

  Geen geld meer naar ontbossing

  Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.