! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Teken voor energiezuinigheid op www.driekeerbeter.nl

Nieuws|Door strenge energienormen voor apparaten te stellen en een ambitieuzer energielabel te ontwikkelen, kunnen toekomstige Europarlementariërs er voor zorgen dat consumenten gemiddeld 200 euro per jaar besparen. Het huidige energielabel moet aangepast worden aan de stand van de markt, zodat apparaten met het A-label altijd behoren tot de 20% meest zuinige apparaten. De Consumentenbond roept, samen met Stichting Natuur en Milieu, consumenten op te tekenen voor energiezuiniger apparaten op www.driekeerbeter.nl, om zo energie, geld en tijd te besparen.

Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:11 mei 2009


Door strenge energienormen voor apparaten te stellen en een ambitieuzer energielabel te ontwikkelen, kunnen toekomstige Europarlementariërs er voor zorgen dat consumenten gemiddeld 200 euro per jaar besparen. Het huidige energielabel moet aangepast worden aan de stand van de markt, zodat apparaten met het A-label altijd behoren tot de 20% meest zuinige apparaten. De Consumentenbond roept, samen met Stichting Natuur en Milieu, consumenten op te tekenen voor energiezuiniger apparaten op www.driekeerbeter.nl, om zo energie, geld en tijd te besparen.

De Europese Unie stelt dit jaar energienormen en een nieuw energielabel vast voor elektronica en huishoudelijke apparaten. Natuur en Milieu en de Consumentenbond willen dat het Europees Parlement het heldere bestaande A-G label handhaaft en alleen de criteria voor de klassen aanscherpt. Door te tekenen voor energiezuinigheid kunnen consumenten laten horen dat zij willen dat toekomstige Europarlementariërs zich hiervoor gaan inzetten.

Besparen

Minder energieverbruik van elektronica en huishoudelijke apparaten is goed voor de portemonnee van de consument én voor het klimaat. Een gemiddeld huishouden kan nu al 200 euro per jaar besparen met energiezuinige apparaten. Met het aanscherpen van de labelklassen bij het nieuwe energielabel komt er weer meer onderscheid en betere informatie voor consumenten.