icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Test keukenweegschalen

Test|Een recept maken gaat het best als je je aan de hoeveelheden houdt. Een keukenweegschaal is dan ideaal en hoeft niet duurder te zijn dan €15. We vergeleken er negen op nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkeheid. Ook keken we naar de constructie en de gebruikte materialen.      

Gepubliceerd op:24 mei 2019

groeps-foto-weegschalen

Plat, digitaal en goed afleesbaar

Alle weegschalen zijn digitaal en goed afleesbaar en ze hebben een tarrafunctie. Hiermee kun je de weegschaal tussentijds op 0 zetten als je een ingrediënt toevoegt. Op één na zijn ze zo plat als een Ipad, dus je kunt ze makkelijk opbergen.

Resultaten van alle geteste keukenweegschalen

Weggooien zonde

Als je een recept maakt voelt het vaak beter om je precies aan de hoeveelheden te houden door een keukenweegschaal te gebruiken. Behalve dat het gerecht dan waarschijnlijk lekkerder is, helpt het ook te voorkomen dat je teveel maakt. En zodoende dat je meer eet dan je zou willen of eten weggooit.

Gepiel met de batterij

De meeste keukenweegschalen hebben een knoopcelbatterij. Die zijn lastiger te wisselen dan AAA-batterijen. Zo heb je er vaak een kleine schroevendraaier bij nodig om het klepje te openen of de batterij eruit te halen. Anderzijds is dat wel zo veilig want kleine kinderen krijgen het niet zomaar open.    

Gram of milliliter?

Bij alle weegschalen kun je maten omzetten van grammen naar milliliter en standaard ook naar de Engels maten ounce en pound. Apart, want waarom zou je die Engelse maten gebruiken? Omzetten van gram naar milliliter is handig maar eigenlijk maakt het niets uit.        

Lees ook: