icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Brilloze 3d-tv van Toshiba

Nieuws
|
Toshiba heeft een brilloze 3D-tv geïntroduceerd op de elektronicabeurs IFA in Berlijn.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesGepubliceerd op:8 september 2011

De 55ZL2 heeft eens schermdiagonaal van 55 inch, volgens Toshiba is het de eerste brilloze 3D-tv van groot formaat. Het is de eerste 3D-tv zonder bril die in Nederland voor consumenten te koop zal zijn (vanaf november).  

Om de 3D-beelden te tonen heeft het scherm een erg hoge resolutie: met 3840 x 2160 pixels vier zo groot als het scherm van een reguliere full-hd-tv. Voor maximaal negen kijkers is zo het 3D-beeld te zien. De tv berekent voor iedere kijker de ideale kijkhoek via camera's die gezichten herkennen. 

De hoge resolutie wordt ook gebruikt om 2D-beelden op te waarderen naar 3D-beelden. Daarnaast zorgt speciale techniek ervoor dat beelden van lagere resolutie worden omgezet naar 3840 x 2160 pixels.

Wat de prijs wordt van de 55ZL2 is nog niet bekend. Zijn voorganger kostte €5000, maar daarmee kon je niet in 3D kijken. We verwachten dus dat deze 'brilloze 3D-variant' fors duurder zal worden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.