icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gebruik 3D-techniek voor dual gaming

Nieuws
|
LG, Philips en Sony werken ieder aan het gebruik van de 3D-techniek om dual gaming leuker te maken. Als je nu met z’n tweeën een spel speelt, gebruik je de split-screen modus. Je ziet jouw personage dan op de helft van het scherm, op de andere helft zie je het personage van je tegenstander.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesGepubliceerd op:9 september 2011

Door gebruik te maken van de mogelijkheid om 2D-beelden op te schalen naar 3D, kun je nu jouw spelpersonage op het volledige scherm zien. Hiervoor heb je twee speciale 3D-brillen nodig, waarbij elke bril slechts de helft van de beeldlijnen laat zien. Je ziet hierdoor alleen je eigen personage in beeld, omdat alleen de beeldlijnen uit jouw deel van het split-screen worden gefilterd door de bril. Nadeel is wel dat er geen 3D-effect meer is.

LG brengt een Dual Play pack uit met twee brillen, dat gebruikt kan worden bij hun passieve 3D-televisies. Dit is vanaf eind september te koop voor ongeveer €20.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.