icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Google TV komt naar Nederland

Nieuws
|
Eind augustus komt Sony met een netwerkmediaspeler met Google TV. In oktober volgt een Blu-rayspeler. Het zijn de eerste apparaten in Nederland met het langverwachte tv-platform van Google.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesGepubliceerd op:2 juli 2012

sony_nsz-gs7

De netwerkmediaspeler NSZ-GS7 en de Blu-rayspeler NSZ-GP9 zijn via hdmi aan te  sluiten op een hd-tv.

Google TV

Google TV is afgeleid van het Android-besturingssysteem. Met de software kun je internetten en gebruik maken van allerlei Google-functies, bijvoorbeeld Google Chrome. Via Google Play krijg je toegang tot apps als YouTube en Twitter. Daarnaast zijn er apps die zijn geoptimaliseerd voor tv.

Beide apparaten hebben een afstandsbediening, met aan de ene kant een touchscreen en aan de andere kant een toetsenbord met achtergrondverlichting.

Met Google TV verdeel je het tv-scherm in tweeën, zodat je tegelijkertijd kunt internetten en tv-kijken (picture in picture).

De Sony Entertainment Network app geeft toegang tot onder meer de streaming muziekdienst Sony Music Unlimited.

De Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) kost €200 en is vanaf eind augustus 2012 beschikbaar. De Sony Blu-ray-speler (NSZ-GP9) kost €300 en is vanaf eind oktober 2012 beschikbaar.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.