icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe Netflix-series verschijnen in 4K

Nieuws
|
Netflix heeft op de Consumer Electronics Show haar eerste 4K (ultra-hd) tv-serie aangekondigd. Early adopters van haarscherpe ultra-hd-televisies kunnen vanaf 14 februari het nieuwste seizoen van de Emmy Award-winnende serie House of Cards kijken. In de hoogste resolutie, wel te verstaan. Later zullen meer nieuwe series van Netflix in 4K beschikbaar komen.
Wouter Rensink_S

Wouter Rensink   Expert ElektronicaGepubliceerd op:9 januari 2014

In Las Vegas is de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) begonnen. Producenten van consumentenelektronica presenteren de nieuwste elektronische apparaten aan de wereld. Daaronder zijn veel nieuwe televisies met de nieuwste technieken als oled, hdmi 2 en 4K (ultra-hd).

Ultra-hd-video van Netflix
Op de CES kondigde Netflix aan het nieuwe seizoen van House of Cards in ultra-hd uit te brengen. Ook laat Netflix weten dat alle nieuwe zelfgeproduceerde tv-series in 4K beschikbaar zullen komen. Op YouTube is de trailer in 4K te bekijken. Om deze kwaliteit te zien, heb je wel een 4K-monitor of televisie nodig.

Benodigde tv en internetsnelheid
In eerste instantie is Netflix alleen in 4K te bekijken op een select aantal ultra-hd-televisies met een Netflix-app. Daaronder zijn nieuw aangekondigde televisies van LG, Sony en Samsung. Andere apparaten worden nog niet ondersteund, met als voornaamste reden dat zij de nieuwste compressietechniek h.265 HEVC nog niet ondersteunen. De hoge beeldkwaliteit kun je al afspelen met internetsnelheden onder de 15 Mbps.

Eerste indruk van Netflix
Netflix is een abonnementsdienst voor films en series. In onze eerste indruk van de dienst zijn we positief. Netflix werkt goed, op veel verschillende apparaten en de beeldkwaliteit is in orde. Je krijgt behoorlijk waar voor je geld.

Bron: Engadget, The Verge

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.