icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

CES 2013: OLED-tv lijkt door te breken

Nieuws
|
OLED, een beeldschermtechnologie die zonder achtergrondverlichting kan werken en mede daardoor een beter tv-beeld belooft, lijkt in 2013 door te breken. LG en Samsung toonden op de CES-beurs in Las Vegas (Consumer Electronic Show) een OLED-tv van circa 55 inch, waarbij LG aangaf zijn OLED-tv al in het voorjaar op de markt te willen brengen.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesGepubliceerd op:11 januari 2013

OLED-tv-kromscherm

De prijs van het LG-toestel is niet bekend maar reken maar op een bedrag van zo'n €10.000. Samsung volgt mogelijk later in het jaar. Daarnaast toonden Sony en Panasonic beide een OLED-tv van 56 inch voorzien van een Ultra HD-scherm. Onduidelijk is wanneer de tv's van Sony en Panasonic in de winkel te vinden zijn.

Voordelen OLED

OLED-tv's bieden een ongekend grote kijkhoek waarbij er vrijwel geen contrast- en kleurverlies is als je van opzij naar de tv kijkt. Ook het kleurbereik is groter dan met de huidige lcd-led-schermen wat voor diepere en intensere kleuren kan zorgen. Daarnaast verbruiken ze minder energie en kunnen ze nog dunner gemaakt worden dan lcd-led-tv's.

Gebogen OLED-scherm

Daarnaast lieten de Koreaanse elektronicagiganten LG en Samsung hun spierballen zien met een gebogen OLED-tv. Het gaat daarbij om prototypes, geen productie-modellen. Dit type tv heeft een curve (zie ook de foto). Dit leidt volgens de makers tot een nog betere beeldbeleving omdat elke beeldpixel op een zelfde kijkafstand wordt bekeken.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.