icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Online videodienst Netflix komt eraan

Nieuws
|
De komst van de populaire Amerikaanse online filmverhuurder lijkt dichtbij te komen, nu het bedrijf Nederlands personeel aan het werven is.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesGepubliceerd op:25 mei 2011

Op de website van Netflix valt te lezen dat het bedrijf marketingmedewerkers zoekt voor Zuid-Amerikaanse landen en Europese landen, waaronder ook Nederland.

Netflix heeft 20 miljoen kijkers in Amerika; het is een van de grootste videosites ter wereld. Het bedrijf begon ooit als dvd-verhuurder, maar verdient nu het meeste geld met de verhuur van online video.

Films en series zijn te bekijken via de computer, televisie, spelcomputers en via smartphones als de iPhone. Voor ongeveer 7 dollar per maand kun je onbeperkt streaming video kijken. Daarmee is Netflix voor video wat Spotify is voor muziek.

Legaal en recent

Bij Netflix zijn de nieuwste films en series legaal te bekijken. In Nederland is er nog geen online videotheek met een dergelijk groot en recent aanbod. Netflix is overigens niet de enige met plannen voor streamingvideodiensten. Er gaan al langer geruchten dat ook Apple TV en Google TV naar Nederland toe komen.

Bron:NU.nl

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.