icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Philips, LG en Sharp samen aan de app

Nieuws
|
Philips, LG en Sharp werken samen aan een tv internetplatform. Het doel: meer apps.
Arjen_Oving

Arjen Oving   Expert televisiesGepubliceerd op:2 september 2011

Philips kondigde de samenwerking met LG en Sharp aan op de IFA, een elektronicabeurs in Berlijn. Elk van de fabrikanten heeft nu nog zijn eigen omgeving. Straks moeten dezelfde apps werken op de tv’s van de 3 fabrikanten. Ze hopen dat een gezamenlijk internetplatform leidt tot een boost in de ontwikkeling van apps.

Internet op tv

Elke grote tv-fabrikant heeft momenteel zijn eigen internet op tv dienst. Internet op tv werkt anders dan internetten op de laptop of pc. Het aanbod is minder groot dan op het 'vrije internet' en wordt bepaald door de fabrikant. Daarnaast moet je surfen met de afstandsbediening.

Naast een tv met een internetdienst heb je een internetverbinding nodig. Je sluit de tv met een ethernetkabel aan op het internetmodem of de router van het netwerk thuis. Er zijn ook televisies die je draadloos kunt verbinden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.