icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Onder de o,6 kWH

Nieuws
|
In oktober testten we verschillende nieuwe machines waaronder modellen van IKEA, Bosch en Siemens. We zien dat er steeds meer zuinige machines verkrijgbaar zijn.
Elles van Steijn_S

Elles van Steijn   Expert vaatwassersGepubliceerd op:15 september 2011

We zien de afgelopen jaren steeds dat een daling van het water- en energieverbruik nog steeds mogelijk is. In deze laatste test noteerden we 0,58 kWh voor de Siemens SX66U094EU en de Bosch SMV69U30EU met hun ecoprogramma. In september was de Bosch SMS69U38EU de eerste machine die onder de grens van 0,6kWk dook.

Het waterverbruik van verschillende machines ligt inmiddels bij het ecoprogramma bij verschillende machines rond de 8 liter. Of deze zuinige machines de vaat ook nog schoon weten te krijgen kan je zien wanneer je de vaatwassers vergelijkt . Of kijk direct wat de beste vaatwasser uit de test is.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.