icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope én goede warmtepompdroger

Nieuws
|
In juli testten we 10 nieuwe wasdrogers. Een van deze wasdrogers wordt Beste koop.
Els Punt

Els Punt , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 15 juli 2014

Opvallend in deze test is een zuinige en opvallend snelle warmtepompdroger van het merk Zanussi. Katoen droogt hij in 1,5 uur tot kastdroog; daarmee is hij net zo snel als een condensdroger. Warmtepompdrogers zijn meestal langzamer dan gewone condensdrogers doordat ze op lagere temperatuur drogen. Met zijn gunstige prijs heeft deze Zanussi een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Vier drogers van Indesit krijgen maar een 5,4 of 5,5 als rapportcijfer. Twee zijn  condensdrogers; snel, maar met een geschat jaarverbruik van €75 niet erg zuinig. Daarbij komt er bij het drogen veel vocht vrij in de omgeving.

De anderen, twee warmtepompdrogers, drogen langzaam en niet nauwkeurig. Na de droogbeurt is de was niet altijd goed droog, of soms te droog. Bij synthetisch wasgoed kunnen daardoor de vezels worden aangetast.

Benieuwd naar de overige resultaten? Bekijk dan de resultaten in de productvergelijker.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws