icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope én goede warmtepompdroger

Nieuws
|
In juli testten we 10 nieuwe wasdrogers. Een van deze wasdrogers wordt Beste koop.
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert wasdrogersGepubliceerd op:15 juli 2014

Opvallend in deze test is een zuinige en opvallend snelle warmtepompdroger van het merk Zanussi. Katoen droogt hij in 1,5 uur tot kastdroog; daarmee is hij net zo snel als een condensdroger. Warmtepompdrogers zijn meestal langzamer dan gewone condensdrogers doordat ze op lagere temperatuur drogen. Met zijn gunstige prijs heeft deze Zanussi een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Vier drogers van Indesit krijgen maar een 5,4 of 5,5 als rapportcijfer. Twee zijn  condensdrogers; snel, maar met een geschat jaarverbruik van €75 niet erg zuinig. Daarbij komt er bij het drogen veel vocht vrij in de omgeving.

De anderen, twee warmtepompdrogers, drogen langzaam en niet nauwkeurig. Na de droogbeurt is de was niet altijd goed droog, of soms te droog. Bij synthetisch wasgoed kunnen daardoor de vezels worden aangetast.

Benieuwd naar de overige resultaten? Bekijk dan de resultaten in de productvergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.