icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasdroger met waterreservoir in de deur

Nieuws
|
De Candy SLH D813A2-S heeft een waterreservoir op een bijzondere plek. Het zit in de deur, in plaats van onder- of bovenin de droger zoals bij andere wasdrogers. Is dit handig?
Elles van Steijn

Elles van Steijn , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 18 mei 2017

Candy-SLH-D813A2-S

Volgens Candy zie je bij een waterreservoir in de deur gemakkelijker wanneer hij geleegd moet worden. Ook kun je het reservoir makkelijk uit de wasdroger halen.

Testresultaat

Ons lab beoordeelt het gebruiksgemak van het reservoir van de Candy SLH D813A2-S maar met een 4,9. Als je een wasmand per ongeluk op de deur laat vallen, dan is er een grote kans dat het waterreservoir breekt. Bovendien duurt het legen van het waterreservoir lang.

Het reservoir is wel gemakkelijk uit de droger te halen en heeft een goed handvat. Een lampje geeft aan wanneer het geleegd moet worden. Heb je geen zin het reservoir na elke droogbeurt te legen? Het kan ook op een waterafvoer worden aangesloten.

Waterreservoir

Condensdrogers (waaronder warmtepompdrogers) hebben een waterreservoir, ook wel condensbak genoemd. Daarin wordt het vocht uit de lucht waarmee de was gedroogd is verzameld. Dit reservoir kun je aansluiten op een waterafvoer, of je leegt hem na elke droogbeurt.

Benieuwd naar de overige testresultaten? Bekijk onze wasdrogervergelijker.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws