! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasdroger met waterreservoir in de deur

Nieuws|De Candy SLH D813A2-S heeft een waterreservoir op een bijzondere plek. Het zit in de deur, in plaats van onder- of bovenin de droger zoals bij andere wasdrogers. Is dit handig?

Elles van Steijn

Elles van Steijn , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:18 mei 2017

Candy-SLH-D813A2-S

Volgens Candy zie je bij een waterreservoir in de deur gemakkelijker wanneer hij geleegd moet worden. Ook kun je het reservoir makkelijk uit de wasdroger halen.

Testresultaat

Ons lab beoordeelt het gebruiksgemak van het reservoir van de Candy SLH D813A2-S maar met een 4,9. Als je een wasmand per ongeluk op de deur laat vallen, dan is er een grote kans dat het waterreservoir breekt. Bovendien duurt het legen van het waterreservoir lang.

Het reservoir is wel gemakkelijk uit de droger te halen en heeft een goed handvat. Een lampje geeft aan wanneer het geleegd moet worden. Heb je geen zin het reservoir na elke droogbeurt te legen? Het kan ook op een waterafvoer worden aangesloten.

Waterreservoir

Condensdrogers (waaronder warmtepompdrogers) hebben een waterreservoir, ook wel condensbak genoemd. Daarin wordt het vocht uit de lucht waarmee de was gedroogd is verzameld. Dit reservoir kun je aansluiten op een waterafvoer, of je leegt hem na elke droogbeurt.

Benieuwd naar de overige testresultaten? Bekijk onze wasdrogervergelijker.