icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasdroger met waterreservoir in de deur

Nieuws
|
De Candy SLH D813A2-S heeft een waterreservoir op een bijzondere plek. Het zit in de deur, in plaats van onder- of bovenin de droger zoals bij andere wasdrogers. Is dit handig?
Elles van Steijn_S

Elles van Steijn   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:18 mei 2017

Candy-SLH-D813A2-S

Volgens Candy zie je bij een waterreservoir in de deur gemakkelijker wanneer hij geleegd moet worden. Ook kun je het reservoir makkelijk uit de wasdroger halen.

Testresultaat

Ons lab beoordeelt het gebruiksgemak van het reservoir van de Candy SLH D813A2-S maar met een 4,9. Als je een wasmand per ongeluk op de deur laat vallen, dan is er een grote kans dat het waterreservoir breekt. Bovendien duurt het legen van het waterreservoir lang.

Het reservoir is wel gemakkelijk uit de droger te halen en heeft een goed handvat. Een lampje geeft aan wanneer het geleegd moet worden. Heb je geen zin het reservoir na elke droogbeurt te legen? Het kan ook op een waterafvoer worden aangesloten.

Waterreservoir

Condensdrogers (waaronder warmtepompdrogers) hebben een waterreservoir, ook wel condensbak genoemd. Daarin wordt het vocht uit de lucht waarmee de was gedroogd is verzameld. Dit reservoir kun je aansluiten op een waterafvoer, of je leegt hem na elke droogbeurt.

Benieuwd naar de overige testresultaten? Bekijk onze wasdrogervergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.