icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ariel pods moeten uit de winkel

Nieuws
|
De 3-in-1 pods van Ariel mogen niet meer worden verkocht in Nederland. Dat volgt uit een kort geding dat door wasmiddelenfabrikant Unilever werd aangespannen tegen Procter & Gamble.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert wasmachinesGepubliceerd op:20 december 2012

De pods van Ariel lijken volgens de rechter te veel op de capsules van Robijn en Omo, waar Unilever een octrooi op heeft. Het gaat om vloeibaar wasmiddel in een plastic omhulsel, ontwikkeld om het doseren makkelijker te maken en om overdosering en verspilling van wasmiddel tegen te gaan.

Naast pods, met 3 compartimenten, verkoopt Ariel ook tabs, met één compartiment. Deze lijken nog meer op de capsules van Unilever, maar zijn al 10 jaar op de markt. De rechter zag geen reden hier met spoed een uitspraak over te doen. De Ariel tabs mogen dus voorlopig verkocht blijven worden.

Ook Persil heeft soortgelijke tabs op de markt, onder de naam Duo-caps.
Unilever is van plan in hoger beroep te gaan.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.