icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Capaciteit grote wasmachines nauwelijks benut

Nieuws
|
Wasmachines van 6, 7 en 8 kg worden gemiddeld maar voor 60% gevuld. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij 34 deelnemers gedurende 3 weken hun was wogen. Vijf jaar geleden was dat nog 80%. Toen hadden de meeste deelnemers een wasmachine voor 5 kilo.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert wasmachinesGepubliceerd op:22 december 2014

'Vaak had ik maar 3 kilo, terwijl ik altijd dacht dat ik hem hartstikke vol deed', aldus een van de deelnemers met een wasmachine voor 7 kilo was.

Een grote machine kan handig zijn als je af en toe veel of grote stukken was hebt. Acht deelnemers vulden de trommel een enkele keer tot 80 à 95% van de maximale capaciteit.

Maar koop niet te snel een grote wasmachine. Je wast het zuinigst en goedkoopst met een goed gevulde trommel. En dat niet alleen, de meeste wasmachines wassen dan ook beter schoon.

WIl je weten welke wasmachines met grote capaciteit het beste uit de test komen? Bekijk het in onze vergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.