icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Exploderende Indesit wasmachine

Nieuws
|
Een lid stuurde ons een verontrustende melding: haar wasmachine, een Indesit IWC 6165, explodeerde ineens. De scherven vlogen alle kanten op en het beton dat in de wasmachine als verzwaring fungeert ook. Gelukkig vielen er geen gewonden.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert wasmachinesGepubliceerd op:4 oktober 2013

Het Britse programma BBC Watchdog ontving soortgelijke meldingen over apparaten van Indesit en Hotpoint, bekijk hier de reportage. Twee machines van de lijst waar de BBC klachten over ontving, zijn te koop in Nederland: de Indesit WIXE 167 en IWC 6165.

Volgens een deskundige scheurt de trommel open bij de naad wanneer de wasmachine bij het centrifugeren het hoogste toerental bereikt. Vervolgens breekt de trommel door de buitenste kuip. Hierbij kan het betonnen contragewicht worden gelanceerd, wat tot serieuze schade en verwondingen kan leiden.

Indesit reageert als volgt: "Het is ons bekend dat bij sommige wasmachines een licht verhoogde kans bestaat op dergelijke problemen. De kans hierop is extreem klein en de gevolgen blijven in de regel beperkt tot 'implosie', dus de materialen van de wasmachine blijven binnen het casco (dat wel iets kan uitzetten). Via de serviceafdeling van Indesit Company bieden we de klant een passende oplossing aan. U kan contact opnemen met: 0900-2025254."

We houden dit graag in de gaten. Heeft u ervaringen met een exploderende wasmachine van Indesit, Hotpoint of een ander merk? Laat het ons weten via wasmachineproblemen@consumentenbond.nl.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.