icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geen bewijs dat Calgon werkt

Nieuws
|
Na drie jaar onderzoek heeft de Britse consumentenorganisatie Which? geen bewijs gevonden dat Calgon helpt om de levensduur van een wasmachine te verlengen.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 26 mei 2011

Calgon zou kalkafzetting in een wasmachine kunnen voorkomen en zo de levensduur van een wasmachine verlengen. Maar dit klopt niet, volgens de Britse consumentenorganisatie Which?

Na drie jaar onderzoek hebben de Britten geen bewijs gevonden dat wasmachines zonder Calgon een kortere levensduur hebben dan wasmachines waarin het middel wel is gebruikt. De hoeveelheden kalkopbouw in wasmachines zonder Calgon waren te gering om de levensduur van wasmachines te verkorten. 

Calgon heeft laten weten dat de bewering dat 'wasmachines langer leven met Calgon' gestaafd worden door eigen onderzoek. Resultaten hiervan brengt Calgon echter niet naar buiten 'wegen concurrentieoverwegingen'.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.