icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geen bewijs dat Calgon werkt

Nieuws
|
Na drie jaar onderzoek heeft de Britse consumentenorganisatie Which? geen bewijs gevonden dat Calgon helpt om de levensduur van een wasmachine te verlengen.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert wasmachinesGepubliceerd op:26 mei 2011

Calgon zou kalkafzetting in een wasmachine kunnen voorkomen en zo de levensduur van een wasmachine verlengen. Maar dit klopt niet, volgens de Britse consumentenorganisatie Which?

Na drie jaar onderzoek hebben de Britten geen bewijs gevonden dat wasmachines zonder Calgon een kortere levensduur hebben dan wasmachines waarin het middel wel is gebruikt. De hoeveelheden kalkopbouw in wasmachines zonder Calgon waren te gering om de levensduur van wasmachines te verkorten. 

Calgon heeft laten weten dat de bewering dat 'wasmachines langer leven met Calgon' gestaafd worden door eigen onderzoek. Resultaten hiervan brengt Calgon echter niet naar buiten 'wegen concurrentieoverwegingen'.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.