icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe wasmachinetest

Nieuws
|
In november testten we 7 nieuwe wasmachines, geschikt voor 6 tot 10 kilo was. Enkele wasmachines krijgen de was maar matig schoon.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 19 november 2014

6 kilo

Zo'n 15 jaar geleden was een wasmachine met een capaciteit van 6 kilo een relatief grote wasmachine, tegenwoordig behoort hij tot de kleinere. Toch is deze capaciteit prima geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen.

Onze test laat zien dat 'de kleintjes' wat achterblijven in prestaties ten opzichte van grotere wasmachines. Maar zo'n grote machine heeft alleen zin als je hem vol krijgt. Met halfvolle trommel wassen machines doorgaans minder zuinig of schoon. 

De nu geteste Bosch en Siemens van 6 kilo zijn geen uitblinkers, maar scoren met een 5,7 relatief goed voor kleinere machines. Schoonwassen doen ze helaas niet beter dan 'redelijk'.

10 kilo

De Electrolux valt met zijn 10 kilo op qua capaciteit, maar voor een grote wasmachine niet zo qua prestaties (testoordeel 6,3). Heb je veel was en ben je op zoek naar een grote machine dan zijn er betere opties. 

Tegenvallende merken

Drie wasmachines komen niet verder dan een 5,1 als rapportcijfer; twee Beko's en een Whirlpool. Twee hiervan weten de was maar matig schoon te krijgen.

Benieuwd  naar de rest van de resultaten? Bekijk dan de productvergelijker.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.