icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasmiddel verdwijnt in afvoer

Nieuws
|
In de reclame voor Ariel Excel tabs verdwijnt een deel van wasmiddel in de vorm van geld zo door de afvoer van de wasmachine. De tabs zouden dat moeten voorkomen.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 25 oktober 2012

Ariel geeft aan dat in sommige wasmachines, een kwart van vloeibaar wasmiddel verloren gaat wanneer je dit doseert via de doseerlade. Dat klopt. Vloeibaar wasmiddel kan uit de doseerlade vloeien. Het verdwijnt dan in de kuip waarin de trommel hangt, en vervolgens in de afvoer. Hoeveel wasmiddel wegvloeit hangt ondermeer af van de tijd tussen het toevoegen van het wasmiddel en het starten van de machine, en de dikte van het wasmiddel.

De Ariel tabs leg je in de trommel, waardoor er geen wasmiddel verloren gaat. Een nadeel is dat het niet mogelijk is minder te doseren voor bijvoorbeeld kleine wasjes. Naast de tabs zijn er andere oplossingen. Zo hebben een aantal machines een schuifje voor het doseren van vloeibaar wasmiddel. Dat voorkomt dat het middel uit het bakje wegvloeit. Een andere oplossing is een wasbol die je vult met vloeibaar wasmiddel en in de trommel zet.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.