icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Witgoedverkoop via internet in de lift

Nieuws
|
Er wordt steeds meer witgoed, zoals wasmachines en vaatwassers, via inernet verkocht. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging Vlehan.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 19 januari 2011

Volgens onderzoeker Cor Molenaar, die het onderzoek namens Vlehan uitvoerde, oriënteren steeds meer consumenten zich op internet alvorens zij witgoed kopen. Afgelopen jaar was dat het geval bij maar liefst 90% van de witgoedkopers.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de witgoedmarkt een rationele markt is en dat rationele beslissingen met name online worden genomen. Emotionele beslissingen vallen vaak in de winkel.

Hoewel de volledige verkoop van witgoed prima via internet afgehandeld kan worden, is er volgens het onderzoek nog wel huiver. Internet wordt vooral gebruikt voor prijs- en productinformatie. In de winkel kijkt men of een product voldoet aan persoonlijke wensen. Na de oriëntatie gaat 11% van de consumenten alsnog naar een 'stenen' winkel om het product te kopen. Helemaal kansloos zijn de traditionele winkels dus nog niet.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.