icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zeer zuinige wasdroogcombinatie

Nieuws
|
AEG heeft een primeur en introduceert als eerste een wasdroogcombinatie met warmtepomp: de AEG L99696HWD. Hierdoor wordt drogen met een wasdroogcombinatie een stuk zuiniger.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 22 mei 2014

Bediening wasmachine_220x170px.jpg

De warmtepomptechniek wordt al zo'n acht jaar bij wasdrogers toegepast en heeft een groot voordeel: drogers met warmtepomp verbruiken gemiddeld de helft minder energie dan drogers zonder. En dat scheelt bij 2 keer drogen per week jaarlijks zo'n €30 op de energierekening.

Een droger met warmtepomp is zo zuinig doordat hij warmte hergebruikt. Naast minder energie verbruikt deze droger ook minder water bij het drogen, vertelt AEG. De meeste wasdroogcombi's gebruiken water om de condensor te koelen, maar "de warmtepomptechnologie heeft geen koelwater nodig voor het droogproces".

De wasdroogcombinatie AEG L99696HWD kan maximaal 9 kilo wasgoed wassen en 6 kilo drogen. Hij is te koop vanaf mei 2014 en kost zo'n €1500.

Meer over wasdroogcombinaties

Bron: persbericht AEG

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.