icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Reisverzekering beter dan aanvullende verzekering met buitenland dekking

Nieuws
|
Wie in het buitenland onverwacht met medische kosten te maken krijgt, heeft meer aan een reisverzekering met dekking geneeskundige kosten dan aan een aanvullende zorgverzekering.
Annet van den Berg 700x700

Annet van den Berg   Expert zorgverzekeringenGepubliceerd op:19 oktober 2012

Dit is te lezen in de Geldgids van november. De basis zorgverzekering biedt weliswaar werelddekking - al wordt daar in politiek Den Haag al een tijdje aan gemorreld - maar slechts tot het in Nederland gangbare tarief. In veel landen liggen de medische kosten echter veel hoger. Dit geldt voor landen als Verenigde Staten en Canada, maar ook binnen de EU zoals Spanje en Griekenland. De reisverzekering met geneeskundige dekking kan het hele jaar worden afgesloten en biedt een hogere en uitgebreidere dekking dan een aanvullende verzekering met buitenlanddekking.

Medische kosten in het buitenland worden altijd eerst verhaald op de basis zorgverzekering en dan pas op de aanvullende- of reisverzekering. Consumenten moeten er daarom wel rekening mee houden dat ook bij medische kosten in het buitenland het eigen risico zal worden aangesproken. Heb je naast het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico, dan kan dit aardig in de papieren lopen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.